Newton kendini yaktı!

Trabzonspor ilk deplasman maçına sakat ve cezalı oyuncuları nedeniyle sıkıntılı çıktı. Geçen sezona damga vuran golcüsü Sorloth’un Trabzonspor defterini kapatıp gitmesi, yeni transferlerin sakatlık ve kart cezası nedeniyle takımı zorda bırakması, Teknik Direktör Edie Newton’u risk alıp maceraya itti. Newton, takımla iki antrenman yapmayan, arkadaşlarının adını bile bilmeyen Baker ve Afobe’ye sarıldı. İki oyuncuyu ayağının tozu ile sahaya sürdü. Bu tür uygulamalar kazanınca iyi, puan kaybedince takımda homurdanmalara neden olur. Rekabet ortamını ortadan kaldırır. Tehlikeli işler!! Newton pimi çekilmiş el bombasını avuçlarının içinde tuttu!! Bu takımda artık rekabet, forma güveni zor sağlanır.
Sezona mağlubiyetle başlayan iki takım hesaplarını galibiyet üzerine kurup moral bulmak için mücadele etti. Trabzonspor kaybettiği sol ve sağ beklerinin yerini Abdurrahim ve Serkan ile kapatmaya çalıştı. Çok başarılı oldukları söylenemez. Orta alanda Sosa ile forma numarası aynı olan Baker’in futbol açısından benzerlikleri yoktu!
İlk yarıda ortaya konan futbol iki takımın teknik direktörünü memnun etmedi. Pozisyonu az, futbol kalitesi düşük bir ilk yarı izledik. Trabzonspor orta alan üstünlüğünü bir türlü ele geçiremedi. Gelişen cılız ataklarda Romen kaleci Pantilimon başarılıydı. İlk yarıda akıllarda kalan ise maçın orta hakemi Volkan Bayarslan’ın Nwakaeme’nin pozisyonuna önce penaltı verip, sonra VAR’a giderek iptal etmesi oldu. VAR bu kez düzeltme merkezi oldu! İlk yarıdan gol sesi çıkmadı.
İki takım da ikinci yarıya aynı kadroları ile çıktı. İlk değişikliği ev sahibi takım yaptı. Bakalorz 64.dakikada yerini Sacko’ya bıraktı. Sacko sahada 4 dakika kalabildi. Futbolu ile değil, kartları ile iz bıraktı. Üst üste gördüğü iki sarı ile kendini oyundan attırdı. Bu Trabzonspor adına olumlu bir gelişmeydi. 10 kişi kalan ev sahibi ekibe, uzatma dakikaları ile birlikte yarım saat baskı kurması beklenen bordo mavililer oyunu soğutan rakibine ayak uydurdu. Bir puana razı futbol sergiledi.
Trabzonspor, Y.Denizlispor maçından çok ders çıkarmalı. Bir hafta önce 5 gol yemiş, üstelik son yarım saat 10 kişi kalmış takım karşısında varlık gösteremiyorsa bu takımın işi zor demektir.
Şunu gördük. Bu takım gol üretmez. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor’un attığı 55 gole golleri ve asistleri ile katkıda bulunan Sorloth, Sosa ve Novak’ın eksikliği açık ve net bir şekilde hissediliyor. Yerlerini bırakın doldurmayı yapılan yama bile yok.
Teselli olsun diye şöyle de bakabilirsiniz. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğa oynayan o kadro içerde dışarda bu takıma iki maçıda kaybetti. Bu sezon bir puan aldı. Bunun adı “züğürt tesellisi!” olur. Futbol diliyle “topu taca atmak!” olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi