Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

Siyah beyaz bir maç

İnönü’de gece maçı yasaklanmalı derim öteden beri. Dünyanın en güzel manzarasını gecenin karanlığına boğmaya gerek yok. Ama şartlar adilse. Yani rakipleriniz kayrılmıyorsa. Beşiktaş düşmanlığını gizlemeyen sayın federasyon yine ayrımcılığını Beşiktaş’tan yana kullandı bu hafta.

Şenol Güneş de maç öncesi buna isyan etti haklı olarak. Yine İnönü, Şeref Bey gündüz bambaşka güzel inanın.

Eksikler kadroyu değiştirdi. Gedson’un herkesi üzen sakatlığı kadroda olmayışı sahaya Chamberlain’i aldırdı. Bir türlü forma giremeyen Muleka da sahalara dönen Ghezzal’a formayı teslim etmişti.

Trabzonspor’a karşı alınan ağır mağlubiyet, ardından Brugge maçındaki mucize Beşiktaş’ı yormuştu ama sahada dün öğleden sonra konsantrasyon tamdı.

Zira 14 dakikada Kayserispor ceza sahası içinde başlayan ralli görülmeye değerdi. Önce Ghezzal sora Cenk gerçekten şanssızdı.

Beşiktaş altyapısından yetişen Kartal Kayra Yılmaz 22 yaşında. Dün hayallerinin takımına karşı öyle üstün bir futbol ortaya koydu ki. Kayserispor’un orta sahadaki beyniydi adeta.

Ghezzal’ın iki, Chamberlain’in iki şutu, Cenk’in bir kafa şutu Beşiktaş adına hücumun özetiydi adeta. Kayserispor ise tehlikeli ataklarını ofsayt barajını aşamayarak neticelendirdi.

Yüzde 69 topla oynama, 10 şut ve rakip ceza sahasında sayısız buluşmaya rağmen Beşiktaş temposuzluktan belki de ilk yarıyı golsüz tamamladı. Kimse memnun değildi.

Zira bu memnuniyetsizlik Kayserispor’un da enerjisini arttırdı ve ikinci yarıya ilk atakta golle başladılar. Mane kornerde arka direkte unutulan meşin yuvarlağı Mert’in de bakışları arasında filelerle buluşturdu. Kayserispor ikinci yarıya golle başladı. Beşiktaş’ın daha da yorulacağı belli oldu.

Golü yedikten sonra misal 51. dakikada ceza sahası içindeki dar alandaki kısa paslaşmalarda Ghezzal neden ayak içini kullanır. Tribün uzun süre bunu tartıştı arkadaş. Hakikaten maçı bıraktım, onları dinledim.

Nitekim 53’te Kayserisporlu Gökhan’ın ayağının içiyle değil üstüyle vuruşu golle sonuçlanmayınca tartışma sona erdi.

Beşiktaş baskıyı arttırdı, hızlı oynamaya karar verdi. Gol anında geldi. Beşiktaş sırrının hücum hücum hücum olduğunu yeniden anladı. Ghezzal’ın kornere çelinen topu Aboubakar’a orta olunca nefis kafa beraberliği getirdi.

Durur mu Kartal? Bir kere havalanmaya görsün. Tribünle iştirak edince bu havalanmaya Salih’in şahane pasıyla kaleci Bilal ile karşı karşıya kalan Chamberlain siyah beyazlı forma ile ilk golünü tarihe yazdırdı. Üç de geliyordu Salih’in kafa vuruşu yandan dışarı gitmese.

Tempo düşünce Şenol Güneş üç değişikliğe gitti. Onur, Ghezzal ve Chamberlain kenara alındı. Rosier, Rashica ve Ege sahaya sürüldü.

77. dakika Beşiktaş adına inanılmaz anlara sahne oldu. Bulun izleyin vallahi. Önce Cenk sonra Rashica zoru nasıl başardı bir görün.

Beşiktaş, Cenk’in de oyundan alınmasıyla temposunu düşürdü. Etkili ataklar yerini bereketsizliğe çevirdi. Hele uzatmalarda tam bir disiplinsizlik başladı. 6 dakikalık uzatmada oyunun kontrolü Kayserispor’a geçti. Rashica ve Aboubakar’ın iki arayışı da sonuç vermeyince müsabaka 2-1 sonuçlandı. Beşiktaş moral tazeledi.

Gedson olmadan kazanmak, takıma yeni isimleri katmak adına olumluydu maç ama rahat kazanması gereken maçı zora sokup kazanmak yorucuydu Beşiktaş için. Adeta siyah ve beyaz iki ayrı devre maç izlendi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi