Osman Çavuşoğlu

Osman Çavuşoğlu

Trabzonspor ecel teri döktü

Konyaspor'un üç puan alması ve bir adım daha Trabzonspor'a yaklaşması Kasımpaşa maçının önemini bir kat daha artırdı. Salgın sonrası idman eksikliği bulunan Bakasetas ile sakatlıktan çıkan Djaniny yedekler arasında yer aldı. Trabzonspor, ayağında ağrıları devam eden Hamsik'i ise kadroya almayarak riske etmedi.


Ev sahibi takım daha 7. dakika dolarken Visca'nın ayağından gole kavuştu. Bordo-mavililer önde baskı yaparak Kasımpaşa defansını hataya zorladı, ancak Abdulkadir ve Cornelius ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Kasımpaşa ise kontraataklarla sol kanattan yakaladığı iki pozisyonda da gole ulaşamadı. Bu dakikalar Trabzonspor için şans hanesine yazıldı. Cornelius yakaladığı gol pozisyonunda biraz çabuk olsaydı takımının ikinci golünü atması işten bile değildi... İlk yarının 3 dakikalık uzatma bölümünde Kasımpaşa karambolde önemli bir fırsatı daha heba etti. Bu fırsat konuk takım lehine ilk yarının en önemli gol poziyonuydu...


İkinci yarıya Kasımpaşa bir oyuncu değişikliğiyle basladı. Travnik'in yerine Mamadou'yu aldı ve forvetini güçlendirdi. Bu yarının ilk 10 dakikasında konuk takım Trabzonspor kalesinde baskı kurduysa da sonuç alamadı.Trabzonspor 58. dakikada gole çok yaklaştı ancak Cornelius bu fırsatı da değerlendiremedi.


Trabzonspor ikinci yarıda adeta geri vitese taktı. 68. dakikada Trabzonspor'u direk kurtardı. 71.dakikada Wakame'nin yerine Yusuf, Dorukhan’ın yerine Berat oyuna girdi.
Bu dakikada Yusuf oyuna biraz olsun hareketlilik getirdi. 75. dakikada Perez ile Valentine ve teknik direktör Ümit Şengül ile Kasımpaşa malzemecisine kırmızı kart göstermekte haklıydı hakem Zorbay Küçük.


Kısaca söylemek gerekirse ikinci yarı adına söylenecek çok şey yok. Futbolun dışında her şey vardı bu yarıda... Bu yarıda üzerinde durulması gereken bir nokta da Trabzonspor'un orta sahada çok top kaybetmesiydi. Trabzonspor'un Bakasetas ve Djaniny’yi oyuna alması da sonucu değiştirmedi. Trabzonspor altın değerinde 3 puanı erken bulduğu golle alırken, stadı dolduran seyirciye adeta ecel terleri döktürdü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Osman Çavuşoğlu Arşivi