Osman Çavuşoğlu

Osman Çavuşoğlu

Trabzonspor’a şampiyonluk çok yakışıyor

Trabzonspor geçen haftaki kadro ile fakat Dorukhan’dan yoksun Kayserispor karşısına çıktı. Sakatlığı devam eden Hamsik bu hafta da takımdaki yerini alamadı.

Karadeniz Fırtınası yaklaşık 45 bin taraftarının desteğiyle mücadele verdi. 6. Dakikada Nwakaeme Kayseri kalesini yokladı… Bu dakikadan sonra Kayserispor orta saha üstünlüğünü aldı ve Trabzonspor kalesinde baskı kurdu. 24. Dakikada Gavronoviç takımını 1-0 öne geçirdi.
Orta sahayı çok adamla kontrol eden konuk ekip Trabzonspor’un hazırlık paslarini engelleyerek rakip kaleye gitmesini engelledi.

Kayserispor ilk yarının uzatma dakikasında Thiam’ın kafa golüyle farkı 2’ye çıkardı.
İlk yarı bu skorla sona ererken Trabzonspor’un ortaya koyduğu futbol hiç yakışmadı…
Trabzonspor ikinci yarıya Djaniny, Yusuf ve Denswill’i alarak basladi…Bu yarıda oyunu Kayserispor kalesine yıkan Trabzonspor Visca ile golü bulurken oyuna önde basmanın meyvesini aldı. 55. Dakikada Perez’in şutunda top direkten döndü… Bu dakika Kayserispor için şanstı… 59. dakikada Djaniny beraberliği sağlarken golün hazırlanışı sahalarımızda ender görülen pas trafiğiydi… 64. dakikada bu kez Abdulkadir Ömür direğe takıldı. Trabzonspor ikinci yarıda oyunu önde kurunca Kayserispor’u adeta bunalttı. Kayserispor fırtınayı durdurmak için 71. Dakikada Mane, Kampanharo ve Mustafa Pektemek’i oyuna aldı… Trabzonspor Berat ve Koitayı da oyuna alarak hücuma katkı sağladı… Uzatma dakikalarında penaltıyı Wakaeme gole çevirince Fırtına galibiyete ulaştı. Trabzonspor ilk yarının aksine ikinci yarıda ortaya koyduğu futbolla galibiyeti fazlasıyla hak etti. Bu galibiyette teknik direktör Abdullah Avcı yaptığı yerinde değişikliklerle önemli pay sahibi oldu.
Tabii Trabzonspor’un muhteşem taraftarına da ayrı bir paragraf açmak gerekir. Her zaman olduğu gibi şahane ötesi destek verdiler. Helal olsun.
Trabzonspor’a şampiyonluk çok yakışıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Osman Çavuşoğlu Arşivi