CHP'li belediyeden yüzde 129'luk maaş artışı

CHP'li belediyeden yüzde 129'luk maaş artışı
Adana'nın Seyhan ilçesinde en düşük işçi maaşının sosyal haklar hariç 36 bin lira olduğu Belediye Başkanı Akif Kemal Akay tarafından açıklandı.Adana Seyhan Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı, sosyal haklar hariç 36...
Adana'nın Seyhan ilçesinde en düşük işçi maaşının sosyal haklar hariç 36 bin lira olduğu Belediye Başkanı Akif Kemal Akay tarafından açıklandı.

Adana Seyhan Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı, sosyal haklar hariç 36 bin TL'ye yükseltildi. Belediye Başkanı Akay, konuya ilişkin açıklamasında, ekonomik krizin yol açtığı olumsuzlukların yaşamın her alanında hissedildiğine işaret ederek, şunları söyledi:

“Birlikte görev yaptığımız işçilerimizin refahını korumak için öncülük yapan belediye olmanın gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Belediyemizde yetkili sendika olan DİSK Genel İş ile yaptığımız toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonunda işçilerimizin refah düzeyini koruyacak, onları enflasyona ezdirmeyecek bir ücrette anlaşmaya vardık. Seyhan Belediyesi’nde görev yapan işçilerimiz sosyal hakları hariç bundan sonra en düşük 36 bin TL ücret alacak.

Tüm işçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde harcasınlar. Daha yaşanabilir, daha refah, daha mutlu bir Seyhan için tüm çalışanlarımızla birlikte özveriyle çalışmaya devam edeceğiz."

Ağustos ayında Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, en düşük işçi maaşını 15 bin 700 lira olarak açıklamıştı. Bu durumda 36 bin liraya yükseltilen en düşük işçi maaşına yüzde 129 oranında zam yapıldı.