Dul ve yetim aylığı alanların 'bayram ikramiyesi' mağduriyeti: Ebru Baki'den hükümete çağrı

Dul ve yetim aylığı alanların 'bayram ikramiyesi' mağduriyeti: Ebru Baki'den hükümete çağrı
Dul ve yetim aylığı alan milyonlarca insan bayram ikramiyesinin tamamından yararlanamayacak. Sözcü TV sunucusu Ebru Baki, sadece bu aylıkla geçinen insanların göz ardı edilmemesi için hükümete, "Lütfen sadece dul ve yetim aylığı...
Dul ve yetim aylığı alan milyonlarca insan bayram ikramiyesinin tamamından yararlanamayacak. Sözcü TV sunucusu Ebru Baki, sadece bu aylıkla geçinen insanların göz ardı edilmemesi için hükümete, "Lütfen sadece dul ve yetim aylığı alanlara lütfen tam ödeyin, lütfen, ne olur yapın." şeklinde çağrıda bulundu.

Sözcü TV sunucusu Ebru Baki, emeklinin bayram ikramiyesine ilişkin önemli bir noktaya temas etti. Ebru Baki, dul ve yetim aylığı ile geçinmeye çalışanlara bayram ikramiyesinin tam olarak ödenmesi için “Lütfen, ne olur yapın” diyerek çağrıda bulundu.

Emekliye 2018 yılından bu yana verilen bayram ikramiyesi yüzde 50 artışla 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltildi. Kamuoyunda bayram ikramiyesini 5 bin lira yapılacağı görüşü hakimken yapılan bu artış beklentiyi karşılamadı.

Ekonomi dünyası seçim öncesi bayram ikramiyelerinin artırılacağı düşünüyor. Ekonomi gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz, “İkramiyenin artırılması konusunda çalışma yapılıyor. Tahminim 2 bin lira daha artış söz konusu olacak. Yani emeklinin bayram ikramiyesi 5 bin liraya çıkarılacak" demişti.

SGK Uzmanı Erdursun da benzer şekilde emeklinin bayram ikramiyesinin 5 bin liraya çıkarabileceğini ifade etmişti: “Seyyanen artış beklentisi çok sıcak. Emekli aylıkları konusu kapanmadı. Bayram ikramiyelerini de 5 bin TL'ye çıkabilir.”

Emekliye verilen bayram ikramiyesinden dul ve yetim maaşı alanlar da hisseleri oranında yararlanıyor. Örneğin emekli maaşının yüzde 75'ini hak eden dul ve yetimlere 2.250 lira, yüzde 50'sini hak edenlere 1.500 lira, yüzde 25'ini hak edenlere ise 750 lira ödeme yapılacak.

Bu nedenle dul ve yetim aylığı alan milyonlar 3 bin liraya çıkarılan bayram ikramiyesini 3 bin lira olacak alamayacak. Sözcü TV’den Ebru Baki, dul ve yetimlerin durumuna dikkat çekerek, “Lütfen sadece dul ve yetim aylığı alanlara lütfen tam ödeyin, lütfen, ne olur yapın” iktidara çağrı.

Ebru Baki bu sabah yayınlanan Para Politika programında şunları söyledi:

“Benim bir çağrım var. Dul ve yetim aylığı ile yaşamaya çalışanlara lütfen tam ikramiye verin. 3 bin lira diyoruz ama 6 milyondan fazla insan 2250, 1500 ya da 750 alacak. 3 bin lirayı alan emekli sayısı çok. Lütfen sadece dul ve yetim aylığı alanlara lütfen tam ödeyin, lütfen, ne olur yapın.”