Erdoğan, milyon dolarlık uçaktan kamuda tasarruf mesajı verdi

Erdoğan, milyon dolarlık uçaktan kamuda tasarruf mesajı verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fahiş fiyat ve kamuda tasarrufa ilişkin somut adımlar atılacağını belirtti.

Erdoğan 12 yılın ardından ziyaret ettiği Irak dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan kamuda gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağını lüks ve fiyatıyla tartışmalara neden olan Cumhurbaşkanlığı uçağında söyledi.

Erdoğan, kamuda gereksiz harcamaların ortadan kaldırılması sözlerinden farklı bir şey anlaşılmaması gerektiğini, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasının anlaşılmasını ifade etti.

Erdoğan taşıt kiralarına tasarruf gelecek dedi ama...

Bütçelerin buna göre revize edileceğini açıklayan Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tasarruf adımlarına göre, resmi taşıt kullanımlarından, haberleşme giderlerine, temsil, tören, ağırlama hizmetlerinden, demirbaş alımlarına kadar tüm harcamalar gözden geçirileceğini söyledi.

Ancak kamuda taşıt kiralamalarında 2024'ün ilk 3 ayında 880 milyon 765 bin TL harcandı.

Erdoğan, "Önceliğimiz ve birinci hedefimiz, tasarrufu kamu harcamalarında uygulamak, enflasyonu düşürmek ve ekonomiyi rahatlatmaktır. Bunu daha önce biz başardık. Yine başaracağız." ifadelerini kullandı.

Fahiş fiyat Erdoğan'ın da gündeminde

Erdoğan son dönemde gıda fiyatlarındaki artışın ekonomik gerekçeye tabi olmadan artıranlara caydırıcı tedbirler konacağına dikkat çekti. Ne kadar maaş artışı yapılırsa yapılsın sorunun devam edeceğini belirterek, ilgili bakanlıkların fiyatları denetlenme konusunda çalışma yaptıklarını aktardı.

"Kim yaparsa bedelini ödeyecek"

Erdoğan, "Ambalajların üzerine fiyatlarının yazılması konusu da düşünülebilir. Burada taviz veremeyiz, üzerine üzerine gideceğiz. Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu kim yaparsa yapsın bedelini fazlasıyla ödeyecek." diyerek sözlerini sonlandırdı.