Forbes açıkladı: İşte dünyanın en zengin isimleri

Forbes açıkladı: İşte dünyanın en zengin isimleri
Forbes finans ve iş dergisi dünyanın en zengin isimlerini sıraladı. İşte finans dünyasının en zengin 10 ismi...ABD merkezli iş dergisi Forbes’un verileri üzerine yapılan bir inceleme, finans dünyasının en zengin isminin 93...
Forbes finans ve iş dergisi dünyanın en zengin isimlerini sıraladı. İşte finans dünyasının en zengin 10 ismi...

ABD merkezli iş dergisi Forbes’un verileri üzerine yapılan bir inceleme, finans dünyasının en zengin isminin 93 yaşındaki Warren Buffett olduğunu ortaya koydu. Veriler, 2024 yılında, finans dünyasının en zengin 10 isminin net değerinin 446,9 milyar dolara ulaştığını gösterdi.

Visual Capitalist sitesinin Forbes’un 1 Şubat 2024 tarihli verilerine dayanarak aktardığına göre, Berkshire Hathaway’in CEO’su Warren Buffett’ın net serveti 128,7 milyar dolar. Buna göre, Berkshire Hathaway’in portföyünün yüzde 62’si üç şirketin hisse senetlerinde toplanmış durumda: Apple (Yüzde 42,9), Bank of America (Yüzde 10,2) ve American Express (Yüzde 9,1). Warren Buffett, aynı zamanda, yine Forbes’un yaptığı değerlendirmeye göre, dünyanın en zengin altıncı insanı.

Forbes verilerine göre, finans dünyasının en zengin ikinci ismi ise 96,3 milyarlık net servetiyle Michael Bloomberg. 1981 yılında mali veri ve medya şirketi Bloomberg LP’yi kuran Bloomberg, aynı zamanda 2002-2013 döneminde New York Belediye Başkanı olarak görev yapmıştı.

Listenin üçüncü sırasında ise Ken Griffin yer aldı. Miami merkezli hedge fonu şirketi Citadel’in kurucusu ve yöneticisi olan Griffin, 60 milyar dolarlık bir serveti yönetiyor.

Listenin dördüncü sırasındaki Blackstone Group Başkanı ve CEO’su Stephen Schwarzman’ın net serveti ise 36,8 milyar dolar seviyesinde. Listedeki diğer isimler ve servetleri ise şöyle:

5. Jim Simons - 30,7 milyar dolar

6. Thomas Peterffy - 29,4 milyar dolar

7. Jeff Yass - 28,9 milyar dolar

8. Abigail Johnson - 28,3 milyar dolar

9. R. Budi Hartono - 25,8 milyar dolar

10. Daniel Gilbert - 24,8 milyar dolar