Vergi Uzmanı Ozan Bingöl KDV artışı tartışmalarına son noktayı koydu

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl KDV artışı tartışmalarına son noktayı koydu
KDV oranlarının yüzde 18’den yüzde 20’ye çıkacağına ilişkin artış GİB tebliğ ile değil ancak Cumhurbaşkanı kararı ile yapılabilir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı lokanta ve kafelerde KDV oranlarında artış yapmak için kolları sıvadı. Tebliğ taslağı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlandı.

Tebliğ taslağı daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından arttırılan KDV oranlarını tebliğ işlenmesinden ve bazı yanlış uygulamaların önüne geçilmesi için yapıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) KDV oranlarının artırılacağına dair hazırladığı bir tebliğ taslağı hakkında çıkan haberler kamuoyunda geniş yankı buldu.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bingöl, yaptığı açıklamada, KDV oranlarının artırılmasının GİB tebliği ile değil, ancak Cumhurbaşkanı kararıyla gerçekleşebileceğini belirtti. GİB'in hazırladığı tebliğ taslağının, mevcut KDV oranlarını içerdiğini ve önceki Cumhurbaşkanı kararları ile belirlenen artışları tebliğe işlediğini ifade etti.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'ün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ise şöyle;

''KDV oranlarının %18’den %20’ye çıkacağına ilişkin GİB’in tebliğ taslağı hazırladığı haberleri dolaşıyor. Böyle bir artış GİB tebliğ ile değil ancak Cumhurbaşkanı kararı ile yapılabilir. Mevcut haberlere konu tebliğ taslağı daha önce Cumhurbaşkanı tarafından artırılan KDV oranlarının tebliğe işlenmesinden ve bazı yanlış uygulamaların önüne geçmekten ibarettir.''