Ekonomide 'Şimşek' etkisi sürüyor: Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor

Ekonomide 'Şimşek' etkisi sürüyor: Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geliyor
Yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20’ye çıkartılacağı iddia edildi. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl ise önemli bir detayı açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı lokanta ve kafelerde KDV oranlarında artış yapmak için kolları sıvadı. Tebliğ taslağı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlandı.

Habertürk'te yer alan habere göre yapılan duyuruda yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20’ye çıkartılacağı iddia edildi.

Çıkan haberler kamuoyunda geniş yankı bulurken Vergi Uzmanı Ozan Bingöl son noktayı koydu. Bingöl sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında KDV oranlarının artırılmasının GİB tebliği ile değil, ancak Cumhurbaşkanı kararıyla gerçekleşebileceğini belirtti.

Ozan Bingöl'ün sosyal medyada yer alan ifadeleri ise şöyle:

''Arkadaşlar şöyle bir yanlış anlaşılma var galiba; KDV oranlarının %18’den %20’ye çıkacağına ilişkin GİB’in tebliğ taslağı hazırladığı haberleri dolaşıyor. Böyle bir artış GİB tebliğ ile değil ancak Cumhurbaşkanı kararı ile yapılabilir. Mevcut haberlere konu tebliğ taslağı daha önce Cumhurbaşkanı tarafından artırılan KDV oranlarının tebliğe işlenmesinden ve bazı yanlış uygulamaların önüne geçmekten ibarettir.''

ekran-goruntusu-2024-04-16-202550.png