Mehmet Şimşek: Kayıt dışılıkla mücadelemize devam ediyoruz

Mehmet Şimşek: Kayıt dışılıkla mücadelemize devam ediyoruz
Hazine ve Maliye Bakanlığı, yaz döneminde Antalya, Muğla ve İzmir başta olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği ilçelerde fahiş fiyat denetimleri yapılıyor

Gelir İdaresi Başkanlığı ekipleri, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte bu alana yönelik denetim takvimini oluşturdu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "Elde edilen sonuçlar üzerine gerekli işlemler yapılacak. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz tavizsiz ve güçlü şekilde devam edecek," dedi.

Yaz aylarında başta Antalya, Muğla ve İzmir olmak üzere turizm beldelerinde denetimler gerçekleştirilecek. Bu amaçla, Antalya, İzmir ve Muğla'ya yüzlerce denetim personeli takviyesi yapıldı. Ekipler, gece faaliyet gösteren eğlence mekanları, yat turizmi, plaj kulübü (beach club) gibi yerlerin yanı sıra otel ve pansiyonlara yönelik saha denetimleri yapacak.

Denetimler kapsamında restoranlar, işlek cadde ve sokaklardaki işletmeler de incelenecek. Özellikle gece kulüpleri, restoranlar ve beach club'larda hasılat tespitleri yapılacak. Bu denetimlerle, kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi ve ekonomik şeffaflığın artırılması hedefleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte kayıt dışı ekonomiye karşı mücadeleyi hızlandırarak, bu alandaki denetimlerin sıkı bir şekilde sürdürüleceğini belirtti.

resim-2024-06-17-131945701.png

Öne Çıkanlar