Mehmet Şimşek yapılan son zamma ilişkin konuştu

Mehmet Şimşek yapılan son zamma ilişkin konuştu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün otoyol ve köprülere yapılan yüzde 60'lık zamma ilişkin yıllık enflasyona etkisinin sınırlı olacağını öngördüklerini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, köprü ve otoyol ücretlerindeki zamların yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan olacağını belirterek, yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlı olduklarını söyledi.

Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden otoyol ve köprü geçiş ücretiyle ilgili açıklama yaptı.

"Yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlıyız"

"Köprü ve otoyollardaki son fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan (taşımacılık maliyetleri kaynaklı tüm dolaylı etkiler dahil) ile sınırlı olacağını öngörüyoruz." ifadesini kullanan Şimşek, yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlı olduklarını vurguladı.

Şimşek, şunları kaydetti: "Mali disiplini güçlendirmek için aldığımız kararlarda dezenflasyon hedefimizi göz önünde bulunduruyoruz. Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi ve önümüzdeki süreçte atacağımız diğer adımlarla maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye desteğimiz artarak devam edecek."

2024'te otoyol ve köprülere yüzde 181 zam yapıldı

CHP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Prof. Dr. Yalçın Karatepe yılbaşından bu yana otoyol ve köprülere önce yüzde 76, dün de yüzde 60'lık bir zam ile toplam yüzde 181,6 zamlandığını açıkladı. Karatepe, "Siz hiç bu oranda bir enflasyon verisi gördünüz mü?" diyerek yapılan zamları eleştirdi.