Memur ve emeklilerin zam oranında sona doğru!

Memur ve emeklilerin zam oranında sona doğru!
Enflasyon farklarına göre yapılacak zam oranının bir verisi de yarın açıklanacak. Temmuz ayında yapılacak zamma ilişkin nisan ayı enflasyon verisi 3 Mayıs cuma günü açıklanacak. İşte yapılması beklenen zam oranı...

Milyonlarca memur ve memur emeklisi, Temmuz ayında alacakları zam farkı için nefeslerini tutmuş durumda. Yarın TÜİK tarafından açıklanacak nisan ayı enflasyon rakamları ile birlikte 4 aylık enflasyon farkı da belli olacak. Bu kritik veriler, Temmuz ayında yapılacak zam oranını doğrudan etkileyecek.
TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verileri ile birlikte memurların 3 aylık enflasyon farkı netleşti. İlk 3 aydaki enflasyon farkı toplam %15,05'e ulaşırken, memurlar bu farkı şimdiden cebine koymuş oldu.

Nisan ayı enflasyon verileri ise yarın (3 Mayıs 2024 Cuma günü) saat 10.00'da açıklanacak.

Nisan ayı enflasyonu zam oranını belirleyecek

Yarın açıklanacak nisan ayı enflasyon rakamı ile birlikte 4 aylık enflasyon farkı da ortaya çıkacak. Temmuz zammı için mayıs ve haziran aylarının da enflasyon verileri beklenecek ve 6 aylık enflasyon farkı hesaplanacak.

Memurlar ve memur emeklileri, her yıl iki kez zam alıyor. İlk zam, toplu sözleşme zammı olarak ocak ayında veriliyor. İkinci zam ise 6 aylık enflasyon farkı olarak temmuz ayında yapılıyor.

2024 temmuz zammı ne kadar olacak?

2024 yılı için memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme zammı %10 olarak belirlendi. 6 aylık enflasyon farkı ise henüz belli değil. 6 aylık enflasyon farkı %10'un altında kalırsa memurlar enflasyon farkı almayacak. Ancak enflasyon %10'un üzerine çıkarsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkı da alacak.

2024 Ocak ayı enflasyonu

Tüketici Fiyat Endeksi ocakta yüzde 6,7 artarken, yıllık bazda yüzde 64,86 oldu.

2024 Şubat ayı enflasyonu

Tüketici Fiyat Endeksi şubatta yüzde 4,53 artarken, yıllık bazda yüzde 67,07 oldu.

2024 Mart ayı enflasyonu

Tüketici Fiyat Endeksi şubatta yüzde 3.16 artarken, yıllık bazda yüzde 68.50 oldu.