Memurun alacağı maaşı canlı yayında açıkladı: İşte zamlı aylık

Memurun alacağı maaşı canlı yayında açıkladı: İşte zamlı aylık
Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki bağın zayıflamasının kamu görevlilerinin emekli olma isteğini azalttığına dikkat çekti. İşte zamlı maaş için demeçler...

Yalçın, kamu sektöründe yapılan tasarruf önlemlerinin emeklilik hakkı ve çalışma koşulları üzerindeki etkilerini ele alarak, kamu görevlilerinin haklarının korunması ve adil bir emeklilik sisteminin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Kamu sektöründe kaliteli hizmet sunumunun önemine dikkat çeken Yalçın, gerçek personel ihtiyacının göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Enflasyonun etkileri ve emekli olmak isteyen kamu görevlisi sayısının azlığı göz önünde bulundurulduğunda, yeni atama yapılmamasının yol açacağı mağduriyetlerin dikkate alınması gerektiğini savundu.

BAĞ ZAYIFLADI DEDİ

Yalçın, görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki bağın zayıfladığını ve bu durumun kamu görevlilerinin emekli olmaktan kaçınmasına veya emekli olanların göreve geri dönmek istemesine neden olduğunu belirtiyor. Bu durumun, atama bekleyenler ve üniversite mezunları için hayal kırıklığı yarattığını dile getirdi.

BU PARADAN TASARRUF OLMAZ DEDİ

Kamu istihdamının sadece emekli olanlarla sınırlı tutulmasının doğru olmadığını vurgulayan Yalçın, kamuda personel eksikliğinin olduğunu ve tasarruf önlemlerinde israfın önlenmesine öncelik verilmesi gerektiğini, emeğin ise tasarruf konusu olamayacağını söyledi

İŞTE VERİLEN YENİ TAHMİN

Yalçın’a göre, Temmuz ayında yapılacak zam ile memur maaşlarının ortalama 44 bin TL’ye yükselmesi bekleniyor. Ayrıca, en düşük memur emekli maaşının 18 bin TL’ye çıkacağını öngörüyor.