Sosyal Politika Uzmanı Aziz Çelik, emekli ikramiyesinin ne kadar olması gerektiğini açıkladı

Sosyal Politika Uzmanı Aziz Çelik, emekli ikramiyesinin ne kadar olması gerektiğini açıkladı
Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye alan emeklilere 6 yılda bin liralık bir artış yapıldığını aktaran Sosyal Politika Uzmanı Aziz Çelik, emekli ikramiyesinin olması gerektiği miktarı açıkladı.Emeklilerin 2024 yılı zamlı...
Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye alan emeklilere 6 yılda bin liralık bir artış yapıldığını aktaran Sosyal Politika Uzmanı Aziz Çelik, emekli ikramiyesinin olması gerektiği miktarı açıkladı.

Emeklilerin 2024 yılı zamlı maaşların belli olmasının ardından gözler ikramiye ödemelerine çevrildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçen günlerde katıldığı bir TV canlı yayınında emeklilerin bayram ikramiyeleri ile ilgili "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımları atmaya hazırız" dedi.

Kulislerde emekli ikramiyesi için farklı seçenekler konuşulurken, 6 yılda emekli bayram ikramiyesini sadece 1.000 lira artırıldığının altını çizen Sosyal Politika Uzmanı Aziz Çelik sosyal medya hesabı üzerinden "Önce bayram ikramiyesini 2018 seviyesine çekin ve kayıpları karşılayın!" çağrısında bulundu.

Çelik'in paylaşımının tamamı şöyle:

"Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Bakan Işıkhan "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız" demiş!

Lütfetmişler!

Emekli bayram ikramiyesi iktidarınız döneminde pul oldu.

2018'de asgari ücretin yüzde 62'si olan emekli bayram ikramiyesi 2024'te asgari ücretin yüzde 12'sine geriledi.

6 yılda emekli bayram ikramiyesini sadece 1.000 lira artırdınız!

Adım atmaya hazırlarmış!

10 bin 540 TL altındaki her adım boş adımdır.

Önce bayram ikramiyesini 2018 seviyesine çekin ve kayıpları karşılayın!"