Sosyal yardım 'müjdesi': Emekliye zam yok, kart var!

Sosyal yardım 'müjdesi': Emekliye zam yok, kart var!
Emeklinin zam çağrısına kulak tıkayan iktidar, sosyal yardımlarla emeklilerle ilgili yeni düzenlemeleri devreye sokmaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ekonomik gelişmelerle ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, enflasyon sorununun kalıcı çözümü için çeşitli çalışmalar yaptıklarını aktardı.

'Emekli kart' geliyor

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, hükümetin emekliler için atacağı adımların kulis bilgilerini paylaştı.

Sözcan, sayısı 3,5 milyonu bulan, 10 bin TL'nin altında maaş alan emeklileri ilgilendiren düzenlemenin ayrıntıları ise şu sözlerle paylaştı:

"10 bin TL ve altında maaş alan emeklilerin durumu zor. sayılarının 3,5 milyon olduğu ifade ediliyor. Onları rahatlatacak düzenlemeler lazım. Mesela bir haneye 10 bin TL ve altında gelir geliyorsa, kirada oturuyorsa ona uygun destek paketleri olacak. 'Emekli kart' düzenlemesi, içinde gıda, ısınma gibi harcamaların karşılanabileceği bir limit olacak. Bunun da ayrıca şartları olacak. Evi kendisine ait olmayacak ve başka bir geliri olmayacak.

AK Parti yönetimi buna yönelik bir düzenleme hazırlığı içerisinde. Yeni destek programları üzerinde çalışıyor. Hayat pahalılığının vatandaşın cebinden götürdüğü belli. Enflasyonun getirdiği zorluklar belli. Bunlara yönelik en azından rahatlatmak amacıyla bir destek paketi üzerinde çalışılıyor.

Burada bölgesel farklılıklar da gözetilecek. Ankara ve İstanbul’da ev kiraları çok yüksek. Dolayısıyla ev kiralarına yönelik bir destek olacak. Mesela Erzurum’da havalar çok soğuk. Oralarda ısınma desteği daha fazla olacak. Bu tür bölgesel farklılıklar da olabilir. Buna yönelik çalışmalar yapılıyor."