Temmuzda memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak?

Temmuzda memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak?
Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı son verilere göre memur, memur emeklilerine, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine temmuz ayında en az ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar…

TÜİK, ocak ayı enflasyonunu yüzde 6,70; şubatı enflasyonunu yüzde 4,53 ve son olarak da mart ayı enflasyonunu yüzde 3,16 olarak açıkladı. Bu durumda 3 aylık enflasyon verilerine göre temmuz ayında emeklilere en az yüzde 15,05’lik zam yapılacak.

Açıklanan verilere göre, SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin 3 aylık enflasyon farkı yüzde 15,05 olacak ve emeklilere en az bu oran kadar zam yapılacak. Ancak net veri nisan, mayıs ve haziran verilerinin açıklanmasıyla kesinleşecek.

Memur ve memur emeklisine ne kadar zam yapılacak?

Toplu sözleşmeden dolayı, memur emeklilerine ve memurlara 2024 yılının ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında ise yüzde 10’luk bir zam yapılacak. 2025 yılının ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında ise yüzde 5’lik zam yapılacak. Ancak bu oranlar enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyon yüksek seyrederse memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak alacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in mayıs ayında enflasyonun, baz etkisiyle yüzde 73 seviyesine çıkmasını beklediklerini açıklamasının ardından temmuz ayında yapılacak zam oranı yeniden hesaplandı.

mehmet-simsek-768x432.webp

Temmuzda memur ve emekliler ne kadar zam alacak?

Emekliler ve memurlar temmuz ayında yapılacak zammı bekliyor. İşte temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, memur ve memur emeklilerine yapılması beklenen zam oranları:
▪️SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25
▪️Memur ve memur emeklilerine yüzde 20
▪️Asgari Ücrete yüzde 0