Yeni emeklilik sistemi mi geliyor?

Yeni emeklilik sistemi mi geliyor?
Yerel seçimleri geride bırakan Türkiye herhangi bir erken seçim olmazsa gelecek 4 yılı seçimsiz geçirecek. Bayramdan sonra açılacak Meclis'in gündeminde neler olacak? İşte detaylar...

Bayramdan sonra yoğun bir mesaiye başlayacak olan TBMM'nin önemli düzenlemelerin içinde ekonomi ile ilgili tasarılar bulunuyor.

Bunun yanında milyonlarca vatandaşa erken emeklilik imkanı getirecek birçok düzenleme orta vadede devreye girecek. Hükümetin en öncelikli gündemi enflasyonu düşürmek...

Türkiye yerel seçimleri tamamladı ve belediye başkanlarını seçti. Bundan sonra hükümetin önünde 4 yıldan fazla bir seçimsiz dönem bulunuyor. Bayram tatilinin bitmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi de yoğun bir mesaiye başlayacak.

Bayram sonrası gündeme gelecek 5 düzenleme

-Kripto para yasasında sona gelindi. Meclis'teki ilk yasal düzenlemelerden biri olacak.

-Meclis'te enerji ve turist rehberliği alanlarında iki yasa teklifi masada olacak.

-Vergi istisnaları ve indirim oranları masaya yatırılacak.

-Yüzde 25 kira artışı sınırının kaldırılması değerlendirilecek.

-Kayıtdışılıkla mücadele kapsamında bundan sonraki tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerine taşınması masada bulunuyor.

2024 yerel seçimleri sonrası gerçekleştirilen ilk EKK toplantısı sonrası alınan kararlara göre;

-Enflasyonla mücadele tüm alanlarda güçlenecek.

-Sürdürülebilir büyüme ve kalıcı refahın sağlanması için atılan adımlar sıkı takibe alınacak.

-İstihdamın arttırılması ve fiyat artışlarının frenlenmesi için çalışmalara hız verilecek.

Enflasyon kontrol altına alındıktan sonra orta vadede yeni emeklilik sistemi başta olmak üzere diğer reformlar için adımlar atılacak. Sabah'ta yer alan habere göre, çalışma hayatını ilgilendiren düzenlemeler için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordineli olarak çalışıyor.