Erdoğan midesini mi üşüttü, besin zehirlenmesi mi yaşadı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rahatsızlığının mide enfeksiyonu olduğunu söyledi ancak enfeksiyonun neden kaynaklandığını açıklamadı. Erdoğan'ın yaşadığı sağlık probleminin besin zehirlenmesi olduğu tahmin ediliyor.

Kampanya hız kazanınca, liderlerin yorgunlukları da yüzlerine yansımaya başladı. Erdoğan’ın önceki gün canlı yayında rahatsızlanması, yayına katılan gazetecilerin "duygusal" tepkileri eşliğinde ekranlara yansıdı. "Mide üşütmesi" diye duyurulan rahatsızlığın besin zehirlenmesi olduğu düşünülüyor.

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın edindiği bilgiye göre Erdoğan’ın aşırı mide bulantısı nedeniyle yayına ara verildiği, kameranın tam rahatsızlık sırasında soru soran gazeteciyi göstermesinin de büyük tesadüf olduğu belirtiliyor.

Bu sayede rahatsızlığın ekranların önünde yaşanması önlenmiş oldu. Fondaki "eyvah eyvah" seslerinin de bu yüzden olduğu belirtiliyor. Geçici bir durum olarak anlatılan rahatsızlığın, programların tamamında köklü bir değişikliğe neden olmayacağı öne sürülüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nuray Babacan Arşivi