FENER ŞAMPİYONLUĞU REDDETTİ

Bu yıl Fenerbahçe’nin kaderini Kadıköy’de alınan mağlubiyetler belirledi. Liderliği de Kadiköy’de kaybetti, şampiyonluk umutlarını da. Her şey bir yana bu maçı alsa Fenerbahçe lider ve haftaya da şampiyondu. Olmadı. Geçen hafta yaptığı değişikliklerle maçı alan Emre Belözoğlu, bu hafta yaptığı tartışmalı değişikliklerle maçı kaybeden isimdi.
Geçen haftanın 35. dakikada doğrulanan 11’i ile çıktı Fener.. Gökhan sağ bekte, Ozan orta sahada gerçek yerinde, Mert Hakan yedekte.
Ancak kısmet Mert Hakan’ınmış…İrfan Can Kahveci on dakika içinde iki gol kaçırıp ardından sakatlanıp yerini MHY’ye bıraktı. Ve Emre’nin planı ilk darbeyi yemiş oldu..
İlk ciddi pozisyonu Kayode ile Sivas yakaladı ama değerlendiremedi. Ardından Fenerbahçe’nin değerlendiremediği ataklar başladı. Ozan, Pelkas ve Valencia üst üste pozisyonlara girdiler ama golü bulamadılar. 45.Dakikada Sivas golü buldu. Hızlı gelişen Sivas atağında önce Tisserand etkisiz kaldı, ardından Szalai’nin topa müdahalesi kısa düştü. Kayode’ye sadece topa dokunmak kaldı. Kaleci Harun ise tüm bu olanlara seyirci idi. Harun, Altay’ın asla yemeyeceği golü yedi.
Her iki takımın da iyi mücadele ettiği, golü istediği, Fenerbahçe’nin daha etkili olduğu, daha çok posiyon bulduğu bir ilk yarıydı. Emre Belözoğlu’nun iki şanssızlığı vardı, ilki İrfan Can Kahveci’nin maçın hemen başında sakatlanmasıydı. İkinci şansızlık ise kalede Harun’un olmasıydı. Gol pozisyonunda tribündekiler kadar seyirciydi.
Belözoğlu ikinci yarıya Szalai’yi çıkarıp Gustavoyu stopere alarak başladı. Daha 47. dakikada Tisserand’ın kaçırdığı golün şaşkınlığı sürerken Sivas ikinci golü buldu. Golde kafayı vuran Hakan’a müdahale edemeyen Gustavo’nun hatası büyüktü.
Emre Belözoğlu 50. dakikada Pelkas ve Ozan’ı çıkarıp, Cisse ve Osai’yi oyuna aldığında nasıl bir plan vardı kafasında anlamak zor. Mesela neden ataklarda fren görevi üstlenen Mesut Özil değil de Pelkas’ı ve Ozan’ı çıkardı?
Ayrıca 90 dakika sahada kalan Mesut Özil bunu haketmek için ne yaptı anlamak zor. 90 Dakika boyunca tek bir çalım atmadı Mesut Özil, verdiği pasların yarıdan fazlası hiçbir artı değer katmayan lüzumsuz paslar. Neden ve nasıl sahada kaldı anlamak zor.
Nedenleri bir kenara ama bu değişiklikler hiçbir işe yaramadığı gibi tam tersi takımın oyun düzeni tamamen bozuldu.
Sonrası Fenerbahçe’nin çaresiz çırpınışları. Moral bozukluğuna hafif panik de eklenince bilinçsiz ataklara döndü oyun. Pozisyonlar da buldu Fenerbahçe ama gole ancak 92. dakikada kavuştu. Cisse muhtemelen son kez giydiği Fenerbahçe formasına gol atarak veda etti.
Maç böyle 2-1 mağlubiyetle bitince Fenerbahçe yılın fırsatını kaçırmış oldu. Beşiktaş’ın da yenilmesinin ardından ayağına gelen şampiyonluk fırsatını tepti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi