10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
11 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladıMemleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı yarışında adaylıktan...

11 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı yarışında adaylıktan çekildiğini açıkladı. "Bunu memleketim için yapıyorum" diyen İnce açıklamasında herhangi bir adaya destek açıklaması yapmadı, kendi partisine oy istedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Kılıçdaroğlu’ndan Muharrem İnce’ye tarihi çağrı: Dargınlıkları bırakalım, buyursun gelsin lütfen

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı yarışından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye “tarihi” bir çağrı yaptı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Erdoğan’dan Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesi sonrası ilk yorum: Üzüldüm

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine ilişkin ilk değerlendirmesini yaptı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

İnce’nin adaylıktan çekilmesine ilk yorumlar: Kim, ne dedi?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem ince’nin cumhurbaşkanlığı yarışından çekilmesi siyasetin gündemine oturdu. Siyasetçiler ve gazeteciler çekilme kararı hakkında yorumlarını Twitter üzerinden yaptı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Kartlar yeniden dağıtılıyor: Erdoğan’dan Sinan Oğan’a telefon

Seçime, iki gün kala siyaset arenasında kartlar yeniden dağıtılıyor. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin çekilmesinin ardından, gözler diğer aday Sinan Oğan’a çevrildi. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı, iki adayın pozisyonunun veya çekilme kararının kendisinden yana sonuç doğurması için çalışmaya başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın iki gün önce Sinan Oğan’ı aradığı ortaya çıktı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Ümit Özdağ’dan “Sinan Oğan da çekiliyor” iddialarına açıklama

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın da seçimden çekileceğine yönelik iddiaları yalanladı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Son anketler geldi: İşte bugün açıklanan anketlerdeki adayların oy ortalamaları

Seçime sayılı günler kala anket şirketleri son anketlerini açıkladı. Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçimden çekilmesinden önce yapılan üç ankete göre seçim 2. tura kalıyor, bir ankette ise seçimi Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu alıyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Piyasalar muhalefeti fiyatlıyor: “Yeni bir dönemin başlayacağına inananlar çoğalıyor”

Türkiye pazar günü tarihinin en önemli seçimlerinden birine gidiyor. Siyaset meydanlarında yaşanan sıcak gelişmeler ekonomide de kendisini hissettiriyor. Borsadaki yükseliş, CDS primlerindeki kritik gerileme, bugün açıklanan ve CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu önde gösteren anketler sonrası piyasalar muhalefeti fiyatlamaya başladı. Öte yandan Muharrem İnce’nin saat 14.00’da kameraların karşısında geçerek adaylıktan çekildiğini açıklaması borsadaki alımları daha da hızlandırdı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Erdoğan: En düşük memur maaşı temmuzda 22 bin lirayı bulacak

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAK-İŞ Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin lirayı bulacağını söylerken, söz konusu artışın otomatik olarak emekli maaşlarına da yansıyacağını açıkladı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

“Merkez Bankası, bankalara döviz satmayın talimatı verdi”

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Merkez Bankası’nın bankalara “sözlü” talimat ile Perşembe ve Cuma günleri KKM dönüşleri ve bireysel müşteriler dışında döviz satışı yapmamalarını söylediği, bu durumun ithalat ödemesi yapacak olan firmaları zor duruma düşürdüğünü belirtti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.