10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
12 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığından neden çekildiğini açıkladıMemleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığından neden...

12 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığından neden çekildiğini açıkladı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığından neden çekildiğini açıkladı. İnce, Bilmenizi isterim ki; adaylıktan çekilmem bu rezil kampanyada ortaya saçılan iftiralar değildir. Bazı şeref yoksunlarının öne sürdüğü gibi başka sahte kasetler olduğu içinde değildir. Ben bunlara boyun eğmem. Ama bunlar seçmeni etkilemiştir. Bu iftiraları atanlar maalesef amaçlarına ulaşmışlar ve seçmeni manipüle etmiş ve oylarımızı aşağı çekmişlerdir” ifadelerini kullandı. İnce ayrıca “Bu rezil kampanyanın, bu memleketin son kalesi Memleket Partisi’ni baraj altında bırakmaya doğru gittiği için bu kararı aldım” dedi.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Turkcell’in çalışanlarına yaptığı bilgilendirme tartışma yarattı: Telekomünikasyon devinde neler oluyor?

Gazete Pencere – Turkcell yönetimi, İstanbul merkezindeki çalışanlarına mesaj atarak seçim gecesi “teknik altyapı çalışmaları” nedeniyle plaza ve ofislere girişlerin yapılmayacağını bildirdi. Çalışanlar, VPN ile de bilgisayarlara bağlanamayacak. Uygulamanın her seçim öncesi hacklenme ihtimaline karşı gerçekleştirildiği öğrenildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Seçime 2 gün kala Kerem Kınık istifa etti!

Şubat ayında yaşanan yıkıcı depremlerin ardından yeterliliği sorgulanan, depremzedelerin beklediği çadırları çeşitli kuruluşlara sattığı ortaya çıkan ve AKP iktidarı tarafından defalarca istifaya çağrılan Kerem Kınık’ın görevini bıraktığı öğrenildi. Kınık’ın seçime 2 gün kala istifa etmesi dikkati çekti. Kınık’ın yerine Kızılay’ın genel başkan yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz’ın geçeceği belirtiliyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Kılıçdaroğlu’ndan yeni Rusya açıklaması: Elimizde kanıt var

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs’taki seçime müdahale etmekle suçladığı Moskova hakkında yeni bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Rusya ile dostluklarımızı bozmadan ama bizim iç işlerimize müdahaleyi de kabul etmeden bir yol, bir çerçeve çizmek istiyoruz” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

İlhan Taşçı’dan, TRT Müdürü’ne sorular: İletişim ve İçişleri personeli hangi amaçla kurumda?

RTÜK üyesi İletişim Başkanlığı’nın izin vermediği için randevu alamadığı TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’ya seçim sonuçlarının yayınlanması konusunda bazı soruları kamuoyuna açık şekilde sordu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Döviz alış satışları arasında görülmemiş fark!

Seçim belirsizliğiyle döviz piyasasında alış-satış arasındaki makas bugün daha da açıldı. Bankalardaki döviz alış-satış fiyatları arasındaki farklar 2 lirayı gördü. İkili kurda da durum farksız değil. Serbest piyasada dolar 21,10 liradan alınıyorken, Merkez Bankası’nda dolar alış fiyatı 19,53 lira.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

İnce’yi destekleyen seçmene soruldu: Oylarını kime verecekler?

PanaromaTR Araştırma, Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesinin ardından yeni bir anket paylaştı. İnce’ye oy verecek seçmenlerin tekrar aranarak “Oylarınızı kime vereceksiniz?” diye sorulan ankete göre Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 47,1 olan oyunun yüzde 47,9’a yükseldiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise yüzde 45,7 olan oyunun yüzde 46,6’ya yükseldiği ifade edildi. Bu sonuçlara göre ise seçim 2. tura kalıyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Muharrem İnce hakkındaki paylaşımları yapan Ali Yeşildağ hesabının geçmişi ortaya çıktı

Bir süredir yayımladığı videolarla iktidara yakın isimler hakkında iddialar ortaya atan Ali Yeşildağ’ın adının ve fotoğrafının kullanıldığı bir Twitter hesabından Muharrem İnce’ye ait olduğu iddia edilen görüntüler paylaşılmış, o görüntülerin sahte olduğu kısa sürede anlaşılmıştı. Yaşanan gelişmelerin devamında İnce, önceki gün cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini duyurmuştu. Son olarak hesabın sahibinin AKP’li bir troll olduğu ortaya çıktı. Hesap gerçeklerin ortaya çıkmasının ardından kapatıldı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

İstihbarat ciddi: Kılıçdaroğlu çelik yelek giydi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Samsun’da miting düzenledi. Kılıçdaroğlu'nun mitingde çelik yelek giydiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun koruma ekibi, Gazete Pencere'ye verdiği bilgide Kılıçdaroğlu'nun mitingde çelik yelek giyme sebebinin "istihbaratın ciddi olduğu" dolayısıyla olduğunu söyledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Mehmet Şimşek, AKP mitinginde konuşmayı kabul etmedi

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in AKP’nin mitinginde ısrarlara rağmen konuşma yapmayı reddettiğini yazdı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.