AKP sözcüsü Ömer Çelik'ten SDG açıklaması: Şimdi tehdit değilim diyor ama bunu fiilen görmemiz lazım

AKP sözcüsü Ömer Çelik'ten SDG açıklaması: Şimdi tehdit değilim diyor ama bunu fiilen görmemiz lazım
AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanarak bir saat sürdü.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanarak bir saat sürdü. Toplantı sonrasında AKP Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Çelik, sosyal konut projelerinin önemine değinerek, sadece fiziki olarak konutla buluşma olarak görülmemesi gerektiğini belirtti:

???? "Dünyadaki konut sıkıntısı şehirlerde eşitsizliklere neden olduğu göz önüne alındığında, Türkiye dünyadan pozitif ayrışan işlere imza atıyor."

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne dikkat çeken Çelik, bu konuda çok boyutlu mücadele verdiklerini söyledi. Konuşmasında KADEM'in başlattığı ve kendisinin de taktığı turuncu rozet kampanyasına destek verdi:

"Kadının uğradığı şiddet bütün toplumun uğradığı şiddet oluyor. 86 milyonun başında güvenlik gücü olamayacağı için topyekûn hassasiyet gerektiren, kendi değerlerimizden güç alacağımız bir noktadayız."

İmralı tartışmaları

Çelik, "Terörsüz Türkiye" konusunda Cumhur İttifakı olarak ne yaptıklarını bildiklerini ve ülkelerin sert güç unsurlarının yanı sıra yumuşak güç unsurlarını da kullandıklarını ifade etti.

Çelik'in ifadeleri şöyle:

"Terörsüz Türkiye bir devlet politikasıdır. Bir eleştirisi olan varsa tabii ki dinliyoruz ama onun dışına çıkıp herhangi bir yöntem önerisi olmayıp reddiyeci tavırla gayri meşru şekilde süreci zehirlemeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Bununla da mücadele ederiz. Takip ettiğimiz yol, kendi egemenlik alanı içindedir. Büyük milletimiz müsterih olsun devletimizin nitelikleri konusunda pazarlık söz konusu değildir. Bunu herkes kendi bulunduğu yerden bu meseleye verdiği desteği ülkemizin birliğine dirliğine verilmiş bir destek olduğunu unutmamalıdır."

Çelik Mazlum Abdi'nin açıklamalarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti konusunda tehdit değilim diyorsa bunu fiilen görmemiz lazım Tehdit değilim deyip Türkiye’ye karşı hazırlık yapıyorsa da bakarız. SDG PKK’nin Suriye koludur. Bu örgüt Türkiye için bir tehdit olmaktan çıkmalıdır. Suriye’de görmek istediğimiz tablo şu örgütün feshedilmesi ve silah bırakılması. Bu sözlerin yerine gelmesini bekliyoruz. Şimdi tehdit değilim diyor ama bunu fiilen görmemiz lazım. SDG'nin de silah bırakması lazımdır. Her olumlu adım bizden de olumlu adımla karşılık görecektir."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar