AKP'li Yahşihan Belediye Başkanı hakkında yolsuzluk soruşturması: İş insanı başkana A8 vermiş

AKP'li Yahşihan Belediye Başkanı hakkında yolsuzluk soruşturması: İş insanı başkana A8 vermiş
Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde AKP'li belediye yönetimine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında iddianame tamamlandı

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, operasyonun fitilini müteahhit Cihan Sivri’nin 6 Ağustos 2025 tarihinde verdiği ifade ateşledi. Sivri, "Ay Yıldız" isimli projesi üzerinden belediye görevlilerinin kendisinden haksız ve zorla para tahsil ettiğini beyan etti. Bu ifade üzerine derinleştirilen soruşturma, 19 Eylül 2025’te düzenlenen operasyonla belediye başkanı ve yakın ekibinin tutuklanmasına kadar uzandı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Savcılık, şüphelilerin fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek toplamda 29 milyon 46 bin TL tutarında haksız kazanç elde ettiğini tespit etti. İddianamede, bu miktarın şüpheliler arasında paylaşıldığı belirtilirken, ilişkilerin derinliği ve karmaşıklığı nedeniyle kimin ne kadar aldığı tam olarak ayrıştırılamasa da, suçun oluştuğuna dair yeterli delil bulunduğu vurgulandı.

İddianamenin en dikkat çekici kısımlarından birini, Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un özel harcamaları oluşturdu:

Sungur ile 5 yıldır ilişkisi olduğunu beyan eden Seher Gül Çınar’ın ifadeleri dosyaya girdi. Sungur’un Çınar’a önce Opel marka bir araç aldığı, beğenilmemesi üzerine bu aracı Jetta marka bir araçla değiştirdiği belirtildi.

Ahmet Sungur’un, eski belediye başkan yardımcısı olan ve sonradan iş insanına dönüşen Ulaş Biçer’e ait Audi A8 marka lüks aracı kullandığı, trafik denetimleri ve PTS (Plaka Tanıma Sistemi) kayıtlarıyla delillendirildi.

Başkanın bahçesinde yapılan aramada ele geçirilen ruhsatsız silahlar için ayrı bir işlem yapıldığı notu düşüldü.

Belediyede fiilen çalışmadığı halde sigorta girişleri yapılarak maaş aldıkları tespit edilen "bankamatik memurları" Gülselin Güneş, Hüseyin Güngör ve Serkan Düğer hakkında ise ayrıca bir soruşturma yürütüldüğü iddianamede yer aldı.

Sanık listesi

İddianamede "İcbar suretiyle irtikap" (kamu görevlisinin nüfuzunu kullanarak zorla menfaat sağlaması) suçundan cezalandırılması istenen 11 isim şunlardır:

Ahmet Sungur (Tutuklu), Celal Yıldırım, Osman Uluyurt, Semih Aksakal, Ulaş Biçer, Yekta Niyazi Yıldırım, Deniz Aktuğ, Esen Yıldırım, Mahir Sungur, Ömer Bahadır ve Zeki Çelik.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar