Bahçeli’den çözüm süreci açıklaması: PKK’nın kurucu önderliğinin mesajları muteberdir

Bahçeli’den çözüm süreci açıklaması: PKK’nın kurucu önderliğinin mesajları muteberdir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu 22. Dönem Sertifika Töreninde yaptığı konuşmada çözüm sürecine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu 22. Dönem Sertifika Töreninde yaptığı konuşmada çözüm sürecine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, İmralı heyetinin ziyareti sırasında Abdullah Öcalan’ın, “Devlet Bey’in el sıkmasıyla başlayan sürece verdiğim sözlerin arkasındayım. PKK’nın yalnızca fiili değil zihinsel silahlarını da bırakması gerekiyor” ifadelerine atıfta bulunarak, sürecin doğru yönde ilerlediğini savundu.

Bahçeli, bu sözlerin önemine meydan okurcasına dikkat çekerek şunları söyledi:

“PKK’nın kurucu önderliğinin mesajları makul, müspet, muteber ve muhayyeldir. Bu mesajın hilafına kamuoyuna maksatlı açıklamalar yapmanın, süreci çarpıtmanın hiçbir mana ve ehemmiyeti yoktur.”

Barzani’nin Şırnak ziyareti: “Provokasyon”

Bahçeli, KDP lideri Mesud Barzani’nin Şırnak’taki programa uzun namlulu silahlı korumalarla katılmasını sert sözlerle eleştirdi.

“Vatan topraklarımızda yabancı üniformalı askerlerin uzun namlulu silahlarla dolaşması provokasyondur.”

Bahçeli’nin tepkisi üzerine Barzani cephesinden gelen karşı açıklamaya da dolaylı yanıt niteliğinde ifadeler kullandığı görüldü.

KCK’ye eleştiri: “Sakat ve sorumsuz açıklamalar”

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat’ın sürece yönelik çıkışlarına değinen Bahçeli, şu sözlerle tepki gösterdi:

“Cizre provokasyonu ve Kandil’den yapılan bazı sorumsuz, sakat açıklamalar bizi yıldıramayacaktır.”

“Bozkurtluğu inkâr etmiyorum”

Barzani cephesinin kendisine yönelik “koyun postuna bürünmüş eski Bozkurt” ifadelerine atıfta bulunan Bahçeli, kimliğini açıkça sahiplenerek:

“Bozkurtluğumuza gelince; elbette bozkurtum. Ecel müsaade ettiği müddetçe öyle yaşayacak, öyle göçüp gideceğim.” dedi.

İBB operasyonu: “Yüzyılın yolsuzluğu her yere sıçramıştır”

MHP lideri Bahçeli, son günlerde gündemde olan İBB soruşturmasına ilişkin de sert bir çıkış yaptı:

“Yüzyılın yolsuzluğu olarak tanımladığımız İBB soygunluğu her tarafa sıçramıştır; bu bir ahlâk krizi değil midir?”

“Türkiye barış mimarisini akılla kuruyor”

Bahçeli, Türkiye’nin terörsüz bir geleceğe doğru ilerlediğini savunarak konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Çatışmaların nefes nefese bıraktığı pek çok coğrafyanın aksine, ülkemiz adalet, ahlak ve akılla bezeli bir barış mimarisini hayata geçirmektedir. Bunun önüne geçmeye kalkan, iki cihanda da altından kalkamayacağı vebali yüklenir.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar