Böcek ailesi yok oldu: İlaçlama firması daha önce de benzer bir olaya karışmış

Böcek ailesi yok oldu: İlaçlama firması daha önce de benzer bir olaya karışmış
İstanbul Fatih'te tatil için Almanya'dan gelen Böcek ailesinin tamamen yok olmasına neden olan zehirlenme skandalında, olayın merkezindeki ilaçlama firmasına ilişkin yeni ve çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

İstanbul Fatih'te tatil için Almanya'dan gelen Böcek ailesinin tamamen yok olmasına neden olan zehirlenme skandalında, olayın merkezindeki ilaçlama firmasına ilişkin yeni ve çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Anne Çiğdem Böcek ve iki çocuğunun ardından baba Servet Böcek'in de hayatını kaybetmesiyle facia yaşanırken, olaya karışan firmanın daha önce de benzer bir zehirlenme olayında adının geçtiği belirlendi.

Başlangıçta gıda zehirlenmesi şüphesi üzerinde durulan olay, aynı otelde kalan başka bir turistin de fenalaşması üzerine Cinayet Büro Amirliği tarafından derinleştirildi. Yapılan incelemeler şüpheleri otelde yapılan tahtakurusu ilaçlamasına yöneltti:

Otelin giriş katındaki bir odada, tahtakurusuyla mücadele için "alüminyum fosfit" aktif maddesini içeren "Fumigas 57 TB" isimli bir ürün kullanıldığı tespit edildi.

İlacın etkili maddesinin, ailenin bulunduğu odaya banyo boşluğundaki havalandırmadan sızarak zehirlenmeye neden olduğu üzerinde duruluyor.

Gazeteci Dilek Yaman Demir'in haberine göre, Böcek ailesinin ölümüne neden olduğu iddia edilen ilaçlama firmasının çalışanı hakkında flaş bir bilgiye ulaşıldı:

Aynı ilaçlama firmasının daha önce de aynı ilçede bir Kur'an kursunu ilaçladığı ve ilaçlamadan kısa süre sonra bir çocuğun zehirlenerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Şüphelinin biyosidal ürün uygulayıcı sertifikası olmasına rağmen, uygulamayı izin verilen herhangi bir iş yerinde çalışmadan ve izinsiz olarak yaptığı belirlendi.

Bu izinsiz uygulama nedeniyle şüpheli hakkında daha önce Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik kapsamında idari para cezası uygulandığı ortaya çıktı.

Feci olaya ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 11 kişiden 4'ü tutuklanmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar