Cemil Tugay'dan, entübe edilen Gülşah Durbay’a şiirli destek

Cemil Tugay'dan, entübe edilen Gülşah Durbay’a şiirli destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yoğun bakımda olan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay için canlı yayında kendi yazdığı şiiri okudu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Halk TV'de katıldığı canlı yayında yoğun bakımda entübe edilen Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay için kendi yazdığı şiiri okudu.

Kolon kanseri tedavisi gören Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, çoklu organ yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alınmış, Manisa Şehir Hastanesi, Durbay’ın solunum cihazına bağlı olarak tedavisinin sürdüğünü açıklamıştı.

Tugay, Gülşah Durbay'a “Hayat her zaman yarım kalan bir hikayedir; sonu hep hüzünlü, hep eksik. Ama bazı insanlar, o yarım hikayeyi bir koca iyi yürekle ve onurla taşır bıraktığı bütün izlerde; kaldıkça sevdikleriyle” dizeleriyle seslendi.

Başkan Tugay, “Bu dizeleri, yaşamla sessiz ve ağır bir mücadele veren Gülşah Durbay için sevgili kardeşim için, bir insanın hatırlanma hakkına saygı ile okudum” diyerek bir kez daha Başkan Durbay’a şifa diledi.

Başkan Tugay’ın Gülşah Durbay için kaleme aldığı şiiri şu şekilde;
“İnsan yaşadığı yere benzer,
O yerin suyuna, o yerin toprağına.
İnsan, yalnızca bir bedenden ibaret değildir.
İnsan, temas ettiği hayatlarda, bıraktığı izlerin toplamıdır aynı zamanda.
Yaşadığımız yerler bizi şekillendirir.
Bazen bir şehir, bazen bir oda.
Bazen bir hastane koridoru, insanın bütün hikayesini alır içine.
İnsan sevdiklerine benzer;
Çünkü insan, en çok sevdiği kadar insandır.
Yorulur bazen hayattan, yalandan, sahtelerden.
Ama sevgiden yorulmaz insan.
Sevmek yormaz insanı.
Ve sevgi asla insandan vazgeçmez.
İnsan yaşadığı yere dönüşür;
Zamanla acılarımız bile benzer bize.
Bir ezgi olur, yapışır türkülere.
Sessizlik bir direnme biçimi olur.
Ve insan en çok gidemediği yere benzer.
Belki de bu yüzden hayat her zaman yarım kalan bir hikayedir;
Sonu hep hüzünlü, hep eksik.
Ama bazı insanlar, o yarım hikayeyi bir koca iyi yürekle ve onurla taşır bıraktığı bütün izlerde; kaldıkça sevdikleriyle.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar