Cevdet Yılmaz, AB liderler toplantısına katıldı: Önceliğimiz savaşın sona ermesi

AB liderler toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, toplantıda ABD ve İsrail'in İran'a saldırısıyla başlayan savaşı ele aldıklarını söyledi.

Cevdet Yılmaz, AB liderler toplantısına katıldı: Önceliğimiz savaşın sona ermesi

GAZETE PENCERE - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Avrupa Birliği'nin (AB) çevrimiçi olarak düzenlediği liderler toplantısına katıldı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cevdet Yılmaz, "Yayılma riski giderek artan savaşın etkilerini değerlendirmek ve saldırıların sona ermesine yönelik çalışmaları gözden geçirmek amacıyla, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Sayın Antonio Costa ve Avrupa Komisyonu Başkanı Sayın Ursula von der Leyen’in ev sahipliğinde düzenlenen Çevrimiçi Liderler Toplantısı'na Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen katıldık" ifadelerini kullandı.

Savaşın bir an önce sona ermesini istediklerini belirten Yılmaz, "Bölgemizdeki diğer ülkelerin temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, Türkiye olarak önceliğimiz bölgesel istikrar ve huzur ile küresel refahı tehdit eden savaşın bir an önce sona ermesidir. Üçüncü ülkeleri de hedef alan saldırıları kınıyor, çatışmaların sona ermesi için diplomatik çabalarımızı çok taraflı olarak sürdürüyoruz. Uluslararası toplumun ortak sorumluluk bilinciyle hareket etmesi halinde barışın tesis edilmesinin mümkün olacağına inanıyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar