Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye için özel destek programını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye için özel destek programını duyurdu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İSEDAK toplantısında Suriye'nin yeniden inşası için özel bir destek programı başlattıklarını açıkladı. Program, eğitim ve ihtiyaca yönelik projeler içerecek.

(ANKARA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 41'inci İSEDAK Bakanlar Toplantısı'na katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Suriye'nin ayağa kaldırılması ve eski günlerine dönmesi için gereken öncelikleri sıraladı. Ayrıca, Suriye halkına olan desteklerini sürdürmeye devam ettiklerini vurguladı. Gösterilen emperyalist eğilimlerin Kıbrıs'ı da kapsayacak şekilde olduğunu belirterek, bu durumun dikkatle takip edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Tarih boyunca unutulmayacak olgulardan birinin soykırım olduğunu hatırlatan Erdoğan, ayrıca Hamas'ın yaptığı anlaşmaya sadık kaldığını ifade etti. Sudan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini koruma noktasında İslam dünyasının daha aktif olması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, ayrıca İslam dünyasının uluslararası ticarette istediği seviyeye henüz ulaşamadığını da ekledi.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar