DEM Parti İmralı Heyeti'nin Erdoğan ile görüşmesi tamamlandı
(ANKARA) - DEM Parti İmralı Heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleşen görüşmesini bir saatlik bir süre içinde tamamladı.
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ile Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar'dan oluşan heyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşmede, AKP Genel Başkan Vekili Efkan Ala ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın da yer aldı.
Bir saat süren bu görüşmeye ilişkin olarak İmralı Heyeti'nin yazılı bir basın açıklaması yapması bekleniyor.
Ne olmuştu?
İmralı Heyeti'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği ilk görüşme, 13 yıl aradan sonra gerçekleşen ilk iletişim olmuştu. 10 Nisan tarihinde, Van Milletvekili Pervin Buldan ve yaşamını yitiren TBMM Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan heyet, Erdoğan ile Beştepe'de bir araya gelmişti.
İkinci görüşme ise, 7 Temmuz tarihinde Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleşti. Bu görüşmeye Pervin Buldan ve Mithat Sancar katılırken, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve MİT Başkanı İbrahim Kalın da iştirak etti. Bu görüşme de yaklaşık bir saat sürdü.
DEM Parti İmralı Heyeti, İmralı'da terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirmiş, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeden önce DEM Parti Genel Merkezi'nde Eş Genel Başkanlar Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ile buluşmuştu.
Kaynak:ANKA