Dicle Üniversitesi’nde protokol krizi: Belediye eş başkanları salonu terk etti

Dicle Üniversitesi’nde protokol krizi: Belediye eş başkanları salonu terk etti
Dicle Üniversitesi’nin akademik yıl açılışında yoklama zorunluluğu nedeniyle salon öğrencilerle doldu. Protokole yer kalmayınca davetli belediye eş başkanları yerlerinden kaldırıldı. Yaşanan gerginliğin ardından eş başkanlar salonu terk etti.

Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi’nin akademik yılı açılış töreni, bu yıl ilk kez zorunlu katılım uygulamasıyla yapıldı. Üniversite yönetimi, tıp ve hukuk fakülteleri dışındaki tüm bölümlere, “törene katılım zorunludur, yoklama alınacaktır” mesajı gönderdi. Bu çağrının ardından binlerce öğrenci salonu doldurdu.

Protokole yer kalmadı

Salondaki yoğunluk nedeniyle davetlilere ayrılan alanlarda kriz yaşandı. Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’nün resmi davetiyle törene katılan Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) Eş Başkanı ve Bağlar Belediye Eş Başkanı Siraç Çelik, Eş Başkan Leyla Ayaz ve Kayapınar Belediye Eş Başkanı Cengiz Dündar ön sıralara oturtuldu.

Ancak bir görevlinin bu sıraların “meclisten gelenlere” ayrıldığını belirtmesi üzerine belediye eş başkanlarının yerleri değiştirildi. Yaşanan tartışma sonrasında eş başkanlar kısa süre içinde salonu terk etti.

Tören gölgede kaldı

Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve yaklaşık 30 milletvekili de katıldı. Ancak Dicle Üniversitesi tarihinde ilk kez bu kadar kalabalık gerçekleşen akademik yıl açılışı, organizasyon aksaklıkları ve protokol krizleri nedeniyle gölgede kaldı.

-

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar