Ekim ayı doğum yardımı ödemeleri hesaplara yatırıldı

Ekim ayı doğum yardımı ödemeleri hesaplara yatırıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ekim ayı doğum yardımı ödemelerinin bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırıldığını duyurdu. Göktaş, toplamda 558 bin 360 anneye 5,86 milyar lira ödendiğini belirtti.

(ANKARA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ekim ayı doğum yardımı ödemelerinin bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırıldığını duyurdu. Göktaş, "Bu kapsamda bugüne kadar 558 bin 360 annenin hesabına 5,86 milyar liralık ödeme gerçekleştirmiş olduk" şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, doğum yardımı tutarının güncellendiğini ifade etti. 1 Ocak 2025 itibarıyla, doğan ilk çocuğa 5 bin lira tutarında tek seferlik yardım verilecekken, ikinci çocuk için aylık 1.500 lira, üç ve daha fazla çocuk içinse aylık 5 bin lira destek sağlanacak.

Göktaş, vatandaşlara sunulan önemli desteklerden birinin doğum yardımları olduğuna dikkat çekerek, ekim ayı doğum yardımı ödemelerinin sahiplerine bugün itibarıyla ulaştığını yineledi.

Göktaş, ayrıca doğum yardımına başvuru sürecinin e-Devlet ve resmi mobil uygulama üzerinden gerçekleştirildiğini aktardı. Onaylanan başvurular için ailelerin, doğum yardımlarının yatırıldığı bilgisine uygulama aracılığıyla erişebileceğini belirtti.

Bakan Göktaş, doğum yardımı ödemelerinin Halkbank üzerinden hesaplara yollandığını ve bu yardımların çocuklar 5 yaşına kadar kesintisiz şekilde devam edeceğini hatırlattı.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar