Erdoğan: DEM Parti ile yapılan görüşmenin etkilerini göreceğiz
(İSTANBUL)-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyeti ile 30 Kasım'da Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleştirdiği görüşmeye dair "Kendileriyle son derece yapıcı, verimli ve geleceğe dair umut verici bir görüşme gerçekleştirdik. İnşallah bu görüşmenin yansımalarını önümüzdeki günlerde göreceğiz" dedi. Terör örgütü PKK'nın Türkiye'den çekilme kararını, hedefe giden yolda olumlu bir adım olarak değerlendiren Erdoğan, "Cumhur İttifakı olarak ülkemizin ve milletimizin hayrına olan işlerde çabuk davranılması gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılış töreninde konuşurken, özellikle gündeme dair dikkat çekici değerlendirmelere yer verdi. Konuşmasında şu sözlere dikkat çekti:
"Bir perde bir manadır, şehir bir insandır. Onda bir insan çehresi görünür; bir ruh saklanır, bir kalp çarpar. Bu aziz şehrin bir fetret devri daha yaşamasına gönlüm asla razı değil. Hedefe giden yolda atılan her olumlu adımı önemsiyoruz. Çabuk olunması gerekiyor; bilhassa da FETÖ'cüler, Türkiye'nin yarım asırlık meselesini çözmesini istemeyen odaklar operasyon peşinde."
Kaynak:ANKA