Erdoğan'dan Basın İlan Kurumu'na SETA'dan atama: Abdulkadir Çay, yeni genel müdür oldu

Erdoğan'dan Basın İlan Kurumu'na SETA'dan atama: Abdulkadir Çay, yeni genel müdür oldu
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç'ın görevinden emekliye ayrılması nedeniyle AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel müdürlüğe, SETA Genel Müdürü Abdulkadir Çay'ı atadı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne, SETA Genel Müdürü Abdulkadir Çay'ı atadı.

Emekliye ayılan Erkılınç ise Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu kararı ile 2019 yılında Genel Müdür Yardımcılığına getirilmiş, 2022 yılında da Erdoğan tarafından Genel Müdürü olarak atanmıştı.

İletişim Başkanlığı ve TİHEK'e de SETA'dan atama yapılmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Temmuz'da imzaladığı kararnameyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yerine, Dışişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Duran’ı getirdi. Görevden alınan Altun, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurum (TİHEK) Başkanlığına atandı.

Altun, SETA Vakfı’nın Genel Koordinatörlüğü görevini Duran'a bırakarak İletişim Başkanı olmuştu.

2019 yılında "gazetecilerin fişlendiği" eleştirilerine yol açan raporu hazırlayan SETA Vakfı’nın Genel Koordinatörü olan Burhanettin Duran da Dışişleri Bakan Yardımcılığı yaptığı sırada İletişim Başkanlığı'na atanmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar