Esenyurt Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nden aynı günde iki kütüphane açılışı
(İSTANBUL)-Esenyurt Kent Konseyi Gençlik Meclisi, aynı gün içinde iki yeni kütüphane açtı. Doç. Dr. Hüseyin Çelik İlkokulu'nda faaliyete geçen Nigar Kutlu Gençlik Meclisi Kütüphanesi ve Tevfik Bey Ortaokulu'nda kurulan Cemal Kutlu Gençlik Meclisi Kütüphanesi, gençlerin bilgi ve eğitime ulaşımını destekledi.
Esenyurt Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençlerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla aynı gün iki kütüphaneyi hizmete sundu. İlk olarak, Doç. Dr. Hüseyin Çelik İlkokulu'ndaki Nigar Kutlu Gençlik Meclisi Kütüphanesi açılış töreni gerçekleştirildi. Daha sonra, Tevfik Bey Ortaokulu'nda Cemal Kutlu Gençlik Meclisi Kütüphanesi hayata geçirildi.
Açılış etkinliklerine Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Esenyurt Kent Konseyi Başkanvekili Saim Kendir, Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Behzat Özer, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ertaş, Esenyurt Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Polat Berkay Bozkurt, Kent Konseyi Genel Koordinatörü Zafer Aras, Beylikdüzülü Gençler Derneği Başkanı Taner Özcan, Kent Konseyi Başkan Yardımcıları Yusuf Ulu, Adem Ekiz, Ali Ekber Yaman, Hikmet Yılmaz, öğretmenler, öğrenciler ve birçok genç katıldı.
"Gençlerin gözlerinde umut var"
Açılışlarda konuşan Esenyurt Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Polat Berkay Bozkurt, gençlerin çabalarıyla hayata geçirdikleri projelerin önemine dair ("Bir gün içinde iki kütüphane açarak Esenyurt gençliği adına tarihe bir imza attık. Bu kütüphaneler, sadece kitapların değil, dayanışmanın ve umudun da birer yuvası olacak. Gençlerin gözlerindeki mutluluk bize geleceğe dair inanç veriyor") bilgi verdi.
Gençlik Meclisi ve Kent Konseyi yetkilileri, amaçlarının gençlerin bilgiye kolay erişimini sağlamak ve eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmak olduğunu vurguladı.
"Eğitimde fırsat eşitliğine katkı"
Her iki okulda, öğrenciler ve öğretmenler, yeni kütüphanelerin okuma alışkanlığı ve araştırma kültürünü güçlendireceğini ifade etti. Raflarda yer alan yüzlerce kitap, gençlerin akademik ve kişisel gelişimlerine yardımcı olacak. Açılışlar boyunca, gençlerin gerçekleştirdiği etkinlikler ile müzik dinletileri, renkli görüntüler ve coşku dolu anlar yaşandı. Katılımcılar, gençlerin bu duyarlı girişimini alkışlarla kutladı.
"Kütüphane hamlesi devam edecek"
Esenyurt Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ilçedeki diğer okullarda da kütüphane kurulum çalışmalarını sürdürecek. Gönüllülük bilinciyle yürütülen bu proje, kısa süre içinde Esenyurt'un dört bir yanına yayılmayı hedefliyor.
Kaynak:ANKA