Hatay'da vahşet: Kaçırılıp dövülen çocuğu toprağa gömen dayı tutuklandı!

Hatay'da vahşet: Kaçırılıp dövülen çocuğu toprağa gömen dayı tutuklandı!
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde iki gün önce kaybolan 10 yaşındaki Suriye uyruklu A.A., baraj kıyısında yaralı halde bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan dayı M.E., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki Suriye uyruklu A.A., iki gün süren arama çalışmalarının ardından yaralı şekilde bulundu. Vücudunun bir bölümü toprağa gömülü halde baraj kıyısında bulunan çocuğun, okul çıkışında dayısı tarafından kaçırılıp darbedildiği iddia edildi.

Reyhanlı’nın Kurtuluş Mahallesi’nde ikamet eden ailesinin kayıp başvurusu yapması üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri geniş çaplı arama başlattı. Arama çalışmalarına İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’na bağlı ekipler de katıldı.

Jandarma ekipleri, güvenlik kameralarını titizlikle inceledi. Çocuğun dayısı M.E. ile birlikte Reyhanlı Barajı çevresine gittiği belirlendi. Polis ekipleri de 200’ün üzerinde güvenlik kamerası kaydını inceledi. Kamera görüntülerinde M.E.'nin yeğeniyle birlikte baraj yolunda aracında olduğu anlar yer aldı. Dayı M.E. ise ilk ifadesinde A.A.’dan haberdar olmadığını öne sürdü.

Yaralı bulundu

Jandarma, AFAD ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı ekiplerin Mehmetbeyli mevkisinde yürüttüğü arama sonucunda, A.A. baraj kıyısında, kayaların altında ve vücudunun bir bölümü toprağa gömülü halde bulundu. Çocuğun başında darp izleri tespit edildi.

Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından A.A., Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilen çocuğun tedavisi sürüyor. A.A., arama kurtarma ekiplerine verdiği ilk ifadede okul çıkışında dayısı tarafından kaçırıldığını ve darbedildiğini söyledi.

Dayı tutuklandı

Çocuğun ifadesi ve güvenlik kamerası kayıtları doğrultusunda gözaltına alınan 30 yaşındaki M.E., sevk edildiği Reyhanlı Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli M.E.’nin daha önce “taksirle yaralama” suçundan sabıka kaydının bulunduğu öğrenildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar