Hırvatistan'daki faciada kahreden detay... Şehit pilot, Yatağan'daki kazadan yaralı kurtulmuş

Hırvatistan'daki faciada kahreden detay... Şehit pilot, Yatağan'daki kazadan yaralı kurtulmuş
Hırvatistan’da düşen Orman Genel Müdürlüğü’ne ait söndürme uçağının şehit pilotu Hasan Bahar'ın, Ağustos ayında Muğla’nın Yatağan ilçesinde yaşanan uçak kazasından yaralı olarak kurtulduğu ortaya çıktı.

Hırvatistan’da telsiz irtibatı kesilen Orman Genel Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme uçağının enkazına Hırvatistan’ın Senj kenti yakınlarında ulaşıldı.

Kazada uçağın pilotu Hasan Bahar şehit oldu.

Yaklaşık 2,5 ay önce Muğla’da yangın söndürme uçağı ile kaza kırıma uğrayan pilot Bahar, Hırvatistan’daki uçak kazasında şehit düştü.

Yangın söndürme çalışmalarında yaralanmıştı

Hırvatistan’daki kazada şehit olan Pilot Hasan Bahar, geçtiğimiz 29 Ağustos tarihinde Muğla’nın Yatağan ilçesi Hacıbayramlar Mahallesi yakınlarında yangın söndürme çalışmalarına katılan söndürme uçağının kaza kırıma uğraması sonucu sağ olarak kurtulup yaralanmıştı.

O tarihte yaralı olarak kurtulan Hasan Bahar, ambulansla Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Muğla Valisi İdris Akbıyık, yaralı pilotu hastanede ziyaret etmişti.

Kaynak:ajanslar

Öne Çıkanlar