İstanbul Erkek Lisesi’nde dehşet: LGS birincisi 9. sınıf öğrencilerine yatakhanede ağır darp

İstanbul Erkek Lisesi’nde dehşet: LGS birincisi 9. sınıf öğrencilerine yatakhanede ağır darp
Türkiye'nin en yüksek puanlı okullarından İstanbul Erkek Lisesi’nde, 24 Kasım gecesi yaşanan şiddet olayı büyük infiale yol açtı.

Türkiye'nin en yüksek puanlı okullarından İstanbul Erkek Lisesi’nde, 24 Kasım gecesi yaşanan şiddet olayı büyük infiale yol açtı. LGS birincisi olarak okula yerleşen 9. sınıf öğrencilerinin, okul kampüsündeki yatakhanede üst sınıflar tarafından ağır şekilde darbedildiği ortaya çıktı.

İddiaya göre, 9. sınıf öğrencilerinin kendi aralarında kurduğu WhatsApp grubunda bazı kız öğrencilerle ilgili yaptıkları konuşmalar, grupta bulunan bir başka öğrenci tarafından kızların grubuna iletildi. Duruma tepki gösteren kız öğrenciler, mesajları 11. sınıf öğrencilerine aktardı.

Yaklaşık 10 kişilik grup yatakhaneye baskın yaptı

Sabah Gazetesi’nden Yusuf Özdemir’in haberine göre, aynı akşam saat 20.00 sıralarında 11. sınıfa mensup yaklaşık 10 öğrenci, 9. sınıfların yatakhanesine baskın düzenledi.

Burada 7 öğrenci zorla sinema odasına götürülerek fiziksel şiddete maruz bırakıldı.

İddialara göre:

  • Öğrencilere muşta ve bıçak gösterildi,

  • E.E.A.'nın kulak zarı patladı,

  • E.A.'nın boğazı sıkıldı,

  • Bazı öğrencilerin başı duvara sürtüldü,

  • Yüzlerine tokat atıldı ve çeşitli darplar uygulandı.

Okul dışına götürüp cihazlarına el koydular

Şiddet bununla sınırlı kalmadı. Darp edilen öğrenciler, okulun yakınındaki bir kafeye götürüldü. Burada çocukların telefon ve tabletlerine rızaları olmadan el konuldu. Ailelerine yaşadıkları durumu anlatan öğrenciler hastaneye götürüldü ve darp raporu alındı.

Olayın ardından bazı aileler çocuklarının eğitimine başka illerde devam edebilmesi için nakil işlemi başlattı.

Hem adli hem idari soruşturma açıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili adli soruşturma başlatırken, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü de idari inceleme başlattı. Olayın kamuoyunda büyük tepki çekmesi üzerine, okul yönetiminin o gece ve sonrasında nasıl bir tutum sergilediği de merak ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar