Kara: Giresun'a 'Yiğit Giresun' unvanı için toplamda 113 bin imza toplandı

Kara: Giresun'a 'Yiğit Giresun' unvanı için toplamda 113 bin imza toplandı
Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Giresun’un adı 'Yiğit Giresun' olarak onurlandırılması amacıyla başlattıkları kampanyada 68 bin 500 dijital ve 45 bin ıslak imzaya ulaştıklarını belirtti.

(GİRESUN) -Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Milli Mücadele döneminde sergilenen kahramanlıkların sembolü olan İstiklal Madalyası'nın kente verilmesi ve Giresun'un adının "Yiğit Giresun" olarak onurlandırılması amacıyla başlatılan imza kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. Kara, kampanyanın oldukça geniş bir mutabakatla yürütüldüğünü ifade ederek, "Giresun tarihinde ilk kez bir konuda tam birlik sağladık" dedi.

Kara, yaptığı açıklamada, Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak milli değerlere duydukları hassasiyetle bir kampanyaya öncülük ettiklerini vurguladı.

"İstiklal mücadelesinin her alanında büyük kahramanlıklar gösteren ecdadımızın hatıralarının yaşatılması ve hak ettikleri İstiklal Madalyaları'nın verilmesi için hem yurt içinde hem yurt dışında yoğun bir kampanya yürüttüklerini" ifadesini kullanan Kara, kampanyanın halk nezdinde büyük bir kabul gördüğünü ve her siyasi kesimden destek aldığını aktardı.

Kara, "Sivil toplum kuruluşlarını, belediye başkanlarımızı, DEM Parti hariç tüm siyasi partilerin il başkanlarını ve milletvekillerimizi ziyaret ettik. Cumhuriyetin ilanından bu yana Giresun'da ilk kez bir mesele üzerinde tam bir mutabakat sağlandı" diye ekledi.

"Osman Ağa kahramandır, şehittir"

Kara, Giresun tarihine dair hatalı bilgilerin düzeltilmesi gerektiğini ifade ederek, Osman Ağa ile ilgili iddialara değindi:

"Bugüne kadar Giresun tarihiyle ilgili doğru bilinen yanlışların tespitiyle Osman Ağamız hakkında Türkiye genelinde süregelen söylemler artık son bulacaktır. Osman Ağa asılmamıştır, katil değildir. Osman Ağa, Cumhuriyetin kuruluşunda kahramanlık göstermiş bir Cumhuriyet şehididir. Bunu bütün Türk milleti bilmelidir.

Ali Şükrü Bey'in oğlu, 1959 yılında Giresun'a gelerek Osman Ağa'nın oğluyla birlikte kaledeki kabrini ziyaret etmiş ve "Babamı Osman Ağa'nın öldürmediğini biliyoruz. Bunu belgelerden ve şifreli yazışmalardan net olarak öğrendik. O yüzden Osman Ağa'nın kabrini ziyarete geldim" demiştir. Bu davranışıyla da büyük bir medeni cesaret göstermiştir."

Giresun'un işgal edilmemiş olmasına rağmen büyük fedakârlıklara katlandığını vurgulayan Kara, "Diğer iller topraklarını kurtarmak için mücadele ederken Giresunlular, vatanın tamamı için savaştı. Ancak buna rağmen kahramanlıklarını anlatmakta geciktik, hatta zaman zaman itham altında kaldık" diye belirtti.

"68 bin dijital, 45 bin ıslak imza topladık"

Kampanyanın mevcut durumu hakkında da bilgi veren Kara, şunları söyledi:

"Afyon'daki şehitler töreninin ardından Giresun'da başlattığımız kampanyayı Türkiye geneline ve yurt dışına yaydık. ABD ve Avrupa'daki Giresunlulara da ulaştık. İstanbul, Gebze, Gemlik, Yalova ve Bursa'da toplantılar ve konferanslar düzenledik. Büyük ilgi gördük. Şu anda web sitesinden başlatılan "Yiğit Giresun" kampanyasında yaklaşık 68 bin 500 imzaya ulaştık. Ayrıca elimizde 45 bin civarında ıslak imza var. Hedefimiz yılbaşına kadar 200 bin imzayı geçmek ve güçlü bir şekilde Meclis'e gitmek."

"Bu birlik, gelecekte de Giresun'un önünü açacak"

Kara, kampanyanın yalnızca sembolik bir değeri olmadığını, aynı zamanda Giresun'da uzun zamandır yaşanmayan bir dayanışma ruhu meydana getirdiğini sözlerine ekleyerek, "Giresun, İstiklal Madalyası'nı ve "Yiğit Giresun" unvanını aldığında yıllardır süregelen "bizim hakkımız yeniyor" psikolojisinden kurtulacak, özgüven kazanacak. Bu kampanya, uzun zamandır bir araya gelemeyen kurum ve dernekleri birleştirdi. Bundan sonra Giresun-Gümüşhane tren yolu, Güney Çevreyolu, Şebinkarahisar-Suşehri duble yolu gibi projelerde de bu birliktelik bize güç kazandıracak" dedi.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar