Memur-Sen Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde: Toplantı öncesi açıklama yaptılar

Memur-Sen Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde: Toplantı öncesi açıklama yaptılar
Kamuda 6,5 milyonu aşkın memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayınca karar Hakem Kurulu’na kaldı. Memur-Sen, Bakanlık önünde taleplerini duyurdu.

Başlık:
Memur ve memur emeklilerinin alacağı zam oranının belirleneceği Kamu Görevlileri Hakem Kurulu öncesinde Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

Kamuda 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde iktidar ile sendika uzlaşamayınca karar Hakem Kurulu’na kaldı. Hakem Kurulu bugün dördüncü toplantısını gerçekleştirecek ve en geç yarın kararını açıklayacak.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, kurulun süreci uzattığını ve karar vericinin aslında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olduğunu belirtti. Yalçın, Bakanlık önünde yaptığı açıklamada, “Hakem bizi oyalıyor, asıl karar verici Şimşek’tir” ifadelerini kullandı.

Açıklama sırasında toplanan kalabalık, “Hakemde yetki yok, Şimşek’te vicdan yok” sloganları attı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar