Nuri Aslan: Hizmet suçsa, bu suçu işlemeye devam edeceğiz

Nuri Aslan: Hizmet suçsa, bu suçu işlemeye devam edeceğiz
İBB ve Ataşehir Belediyesi’nin ortak projeleri Ataşehir’de düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete alındı. Açılışta konuşan İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, “Adil ve eşit hizmet yapmak suçsa, bu suçu işlemeye devam edeceğiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Ataşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen projeler için Ataşehir’de toplu açılış töreni düzenlendi. İçerisinde 31’inci İBB Bölgesel İstihdam Ofisi’nin yanı sıra Ata Akademi, Ata Kafe ve İçerenköy Muhtarlık Ofisi’nin yer aldığı kompleksin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

“Bu hizmetlerin mimarı Ekrem İmamoğlu’dur”

Açılışta konuşan İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, konuşmasına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun selamlarını ileterek başladı. Normalde açılışta Ekrem İmamoğlu’nun konuşması gerektiğini belirten Aslan, farklı belediyelere yönelik uygulamalara dikkat çekerek, CHP’li belediyelerin halka hizmet ettiği için hedef alındığını savundu.

“Silivri’de olmak mücadeleyi durdurmaz”

Ekrem İmamoğlu’nu Silivri’de ziyaret ettiğini söyleyen Aslan, bu ziyaretin kendisinde daha büyük bir motivasyon yarattığını ifade etti. Aslan, bir belediye başkanının cezaevinde bulunmasının yapılan hizmetleri ve geleceğe dönük çalışmaları durduramayacağını belirterek, İstanbul’da halkçı ve eşitlikçi belediyecilik anlayışının kararlılıkla sürdürüldüğünü söyledi.

“Adil ve eşit hizmetten vazgeçmeyeceğiz”

Aslan, “Bizim yaptığımız her şey halka hizmettir. Adil ve eşit hizmet yapmak suç sayılıyorsa, bu suçu işlemeye devam edeceğiz” diyerek, İstanbul’un 39 ilçesinin tamamına ayrım gözetmeden hizmet götürmeye devam edeceklerini vurguladı. 2019’dan itibaren İstanbul’da eşit hizmet anlayışının hayata geçirildiğini ifade eden Aslan, bu yaklaşımın Türkiye geneline yayılacağına dair inancını dile getirdi.

Bölgesel İstihdam Ofisi’nden binlerce kişiye iş

Açılışı yapılan 31’inci İBB Bölgesel İstihdam Ofisi’nin çalışmalarına da değinen Aslan, bugüne kadar 34 fiziki ofis aracılığıyla 275 bini aşkın kişinin özel sektörde istihdam edilmesine aracılık ettiklerini söyledi. Ataşehir özelinde ise sanal ve fiziki ofisler aracılığıyla toplam 3 bin 225 kişinin iş bulmasına katkı sağlandığını aktardı.

whatsapp-image-2025-12-25-at-14-27-16.jpeg

“İhtiyaçlara Yönelik Çözüm Ürettik”

Açılışta konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, ilçenin gelişimine katkı sunacak yeni hizmet merkezleri ile ilgili şu sözleri dile getirdi: “Bugün eğitimden istihdama, sosyal yaşamdan yerel yönetime uzanan dört önemli hizmeti aynı anda Ataşehirimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunlar; Ata Akademi, İBB Bölgesel İstihdam Ofisi, 6’ncısını açtığımız Ata Kafe ve İçerenköy Mahalle Muhtarlığımızın yeni binası. Her biri, Ataşehir’de yaşamı kolaylaştırmak, umutları büyütmek ve komşuluk duygusunu güçlendirmek için hayata geçirilmiş, somut ve kalıcı adımlar. Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen 600 günü aşkın sürede, Ataşehir’de 100’den fazla proje ve hizmeti hayata geçirdik. Bu rakamlar bizim için bir istatistikten ibaret değil; her biri komşularımızdan gelen talepler doğrultusunda belirlediğimiz ihtiyaçlara yönelik çözüm üreten projeler.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar