Ömer Günel'den gazetecilere destek: "Tehdit altında çalışmamalı"

Ömer Günel'den gazetecilere destek: "Tehdit altında çalışmamalı"
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kalfaköy'de haber peşinde koşan gazetecilere yönelik yapılan saldırıya ilişkin, gazetecilerin korku veya saldırı riski taşımaması gerektiğini vurguladı.

(AYDIN)-Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kalfaköy Mahallesi'nde haber takibi yapan gazetecilere yönelik gerçekleştirilen saldırı ile ilgili, "Gazetecilik, toplumun doğru bilgiye ulaşması için gece gündüz demeden yürütülen kutsal bir meslektir. Bu mesleği icra eden hiçbir gazeteci, görevini yaparken korku, tehdit ya da fiziksel saldırı riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır. Yaşanan olay, yalnızca basın çalışanlarına değil, demokrasiye ve ifade özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır" ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Kalfaköy Mahallesi'nde haber takibi yapan gazetecilerin maruz kaldığı saldırıya karşı duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Gazeteciliğin, toplumun doğru bilgilere ulaşması adına kesintisiz bir şekilde sürdürülen bir meslek olduğunu ifade eden Günel, saldırıyı ifade özgürlüğüne yönelik bir tehdit olarak değerlendirdi. Günel'in açıklaması şöyle:

"Efeler ilçesi Kalfaköy Mahallesi'nde haber takibi yapan dört gazeteci arkadaşımızın saldırıya uğradığını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla görev yapan basın mensuplarının bu şekilde şiddete maruz kalması, asla kabul edilemez. Gazetecilik, toplumun doğru bilgiye ulaşması için gece gündüz demeden yürütülen kutsal bir meslektir. Bu mesleği icra eden hiçbir gazeteci, görevini yaparken korku, tehdit ya da fiziksel saldırı riskiyle karşı karşıya kalmamalıdır. Yaşanan olay, yalnızca basın çalışanlarına değil, demokrasiye ve ifade özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Bu nedenle, olaya karışanların süratle tespit edilerek adalet önüne çıkarılması en temel beklentimizdir. Kuşadası Belediyesi olarak, basın özgürlüğünü savunmayı ve gazetecilerin yanında olmayı ilkesel bir duruş olarak görüyoruz. Haber emekçilerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, benzer olayların bir daha yaşanmaması için tüm yetkili kurumları sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyorum."

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar