Razgatlıoğlu, memleketi Alanya'da görkemli bir törenle karşılandı

Razgatlıoğlu, memleketi Alanya'da görkemli bir törenle karşılandı
Dünya Superbike şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, doğup büyüdüğü Alanya'da büyük bir coşku ile karşılandı. Başkan Osman Tarık Özçelik, sporcunun adının ilçedeki bir caddeye verileceğini duyurdu.

(ANTALYA) - Dünya Superbike şampiyonu milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, doğup büyüdüğü Alanya'da büyük bir sevgi gösterisiyle karşılandı. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, düzenlenen karşılama etkinliğinde sporcunun ismini ilçedeki bir caddeye vereceklerini açıkladı.

Üçüncü kez Dünya Superbike şampiyonu unvanını kazanan milli motosikletçi Razgatlıoğlu, Alanya'yı ziyaret etti. İspanya'daki Jerez Yarışı'ndaki başarısıyla sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve gelecek yıl MotoGP gibi prestijli bir organizasyonda mücadele edecek olan Razgatlıoğlu, ilçe halkı tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Şampiyon sporcunun karşılama etkinliği, Alanya Belediyesi öncülüğünde düzenlendi. Kent girişindeki lunapark arkasında motosiklet kulüpleri ve vatandaşlardan oluşan kalabalık bir konvoy, etkinlikte yer aldı. Uzunluğu kilometrelerce ulaşan konvoy, İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik polisleri ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yönlendirmeleriyle yola çıktı. Çevre Yolu ve Atatürk Caddesi boyunca ilerleyen konvoyda, vatandaşlar Türk bayrakları eşliğinde alkışlarla coşkuya katıldılar.

Karşılama etkinliğine Başkan Özçelik, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Belediye Başkan Danışmanı Sadık Dizdaroğlu ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Razgatlıoğlu'nun şampiyon olduğu anlar dev ekrandan gösterildi.

Programın açılışında konuşan Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Razgatlıoğlu'na kulübün 7 numaralı formasını hediye etti ve Türkiye'ye yaşattığı gurur için teşekkür etti.

Başkan Özçelik, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

"Burası Alanya! 300 metre ileride 34'üncüsünü organize ettiğimiz Triatlon Şampiyonası, burada ise sevgili Toprak'ın Dünya Şampiyonluğu sonrası karşılama programı var. Kendisi 15 yıl önce 14 yaşında "Ben bir gün dünya şampiyonu olacağım. Hem babamın hem Alanya'nın hem de ülkemizin adını en yukarılara çıkaracağım" demişti. Bunu başardı, kendisini yürekten tebrik ediyorum. Bir röportajda ise sizlere verilen hediyeleri ne yapıyorsunuz dediler. O da "Çok özel olmadıkça yanımdaki arkadaşlarıma dağıtıyorum" demişti. Biz seneye çalışma arkadaşlarına dağıtamayacağı bir hediyeyi Alanya olarak vereceğiz. Adının Alanya'da sonsuza kadar yaşaması için bir yere adını vereceğiz. Alanya Belediyesi olarak böyle bir karar aldık. Kendisine de sürpriz olsun. Seneye inşallah dördüncü şampiyonluğunda kendi adıyla anılacak bir yerde ağırlamayı umut ediyoruz. Al bayrağımızı, Türkiye'mizin adını, Alanya'mızın adını, kendi adını, İstiklal Marşı'mızı dünyaya duyurduğu için teşekkür ediyorum."

Özçelik, şampiyon motosikletçiye özel bir tablo da hediye etti.

Razgatlıoğlu, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek şu sözleri söyledi:

"Sevginizi bu şekilde görmek bizi çok mutlu etti"

"Dünya şampiyonu olduğumuzda her zaman biz diyorum. Çünkü hep beraber bu şampiyonluğu elde ettik. Sizlerin sevgisi bizi çok güçlendiriyor. Beni bugün de yalnız bırakmadınız sizlere çok teşekkür ediyorum. Alanya'dan ya da Alanya dışından geldiniz her birinizin ayağına sağlık. Bu sene çok başka bir karşılama oldu. Sevginizi bu şekilde görmek bizi çok mutlu etti. İnşallah seneye de şampiyon olacağız. Biliyorsunuz son yıl zorlu geçti, son yarışta rakibimiz tarafından yarış dışı kaldık ama başardık. Bir şekilde o stres altında şampiyonluğumuzu ilan ettik. Şu anki yarıştığım yerde son senemdi artık MotoGP'de yarışıyorum. Orada yarışan ilk Türk olacağım. Biz her zaman ki gibi ülkemizi en iyi şekilde orada da temsil etmeye devam edeceğiz. Bayrağımızı orada da dalgalandırmaya devam edeceğiz. Yarış kazandıktan sonra her defasında bayrağımızla tur atıyoruz, bu inanılmaz bir duygu anlatılacak bir şey değil. Bu yıl 21 defa yarış kazandık. Bu, 21 defa İstiklal Marşı demek. Daha zorlu bir yere gidiyoruz. İki tekerde çıkabileceğimiz en üst yere gidiyoruz. MotoGP pilotu olmak önemli değil orada iz bırakmak bizim için önemli. Orada da başarılı olursak, hayalimizin de ötesine geçmiş olacağız."

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar