Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hayatını kaybetti

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hayatını kaybetti
Şehzadeler Başkanı Gülşah Durbay, tedavi gördüğü Manisa Şehir Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Kolon kanseri tedavisi nedeniyle Manisa Şehir Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavisi devam eden Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hayatını kaybetti.

Durbay, kolon kanseri tedavisi gördüğü sırada gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Manisa Şehir Hastanesi’nde tedavisi süren Durbay’ın klinik durumu ağırlaşmış ve entübe edilmişti.

Şehzadeler Belediyesi'nden paylaşım

Şehzadeler Belediyesi, yaşamını yitiren Durbay için taziye mesajı yayımladı.

Şehzadeler Belediyesi'nin sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

"ACIMIZ TARİFSİZ…

Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Başkanımız Gülşah Durbay’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Hastalığına rağmen, son anına kadar güler yüzü ve çalışkanlığıyla Şehzadeler’e hizmet etmekten gurur duyan değerli Başkanımıza Allah’tan rahmet, ailesine kentimize ve ülkemize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Cenaze törenine ilişkin bilgiler ayrıca paylaşılacaktır.

SENİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ GÜLŞAH DURBAY!"

Gülşah Durbay kimdir?

1988 yılında Manisa’da doğan Gülşah Durbay, 2011’de Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden, 2024’te Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Yaşar Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde yüksek lisans yaptı; Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde ekonomi ve finans alanında doktora çalışmalarına başladı.

Gıda sektörünün önde gelen uluslararası firmalarında yöneticilik yapan ve şirketlere gıda güvenliği, iş güvenliği, kalite ve strateji alanlarında danışmanlık veren Durbay, 2014 yılında CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, 2015-2020 yılları arasında ise iki dönem İl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Şehzadeler Belediye Başkanı seçilen Durbay, Manisa’nın ilk kadın belediye başkanı olarak görev yapıyordu. Durbay, aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyesiydi.

Durbay, bir dönem Gıda Mühendisleri Odası Manisa Temsilciliği, Manisalılar Derneği ve SODEV’de yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Ayrıca Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 29 Ekim Kadınları Derneği ve İkinci Yüzyıl Derneği üyesiydi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar