Sezai Temelli: Sermaye ve savaş için bütçe hazırlamaya devam ettiniz

Sezai Temelli: Sermaye ve savaş için bütçe hazırlamaya devam ettiniz
DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Bütçenin büyük bir kısmının güvenlik harcamalarına ayrılmış olduğunu vurgulayarak, Ekmek ve barış için bütçe hazırlamanın gerekliliğini vurguladı.

(TBMM) - DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, "Bütçenin yüzde 11,5'i güvenlik bürokrasisine, militarist akla gidiyor. Hadi geçmişte bahaneniz vardı ama 27 Şubat'ta gelen deklarasyonla beraber, Sayın Abdullah Öcalan'ın ortaya koymuş olduğu bu yeni dönem perspektifiyle beraber artık bahaneniz de yok. Dönemin ruhuna uygun bir bütçe hazırlamanız gerekirdi. Ekmek ve barış için bir bütçe hazırlamanız gerekirdi ama bırakın ekmek ve barış için bütçe hazırlamayı, sermaye ve savaş için bütçe hazırlamaya devam ettiniz" dedi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

TBMM Genel Kurul gündeminde yer alan Vakıflar Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, Türkiye'nin zengin vakıf geleneğine büyük bir hakaret olduğunu belirten Temelli, "Bu durum, tarihimize karşı işlenmiş bir suçtur" diye konuştu.

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu

Çalışmalarına ve yasal düzenlemelere dair beklentileri paylaşan Temelli, "Bu konularda da herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde ifadelerde bulundu.

Enflasyon ve bütçe yorumları

TÜİK'in açıkladığı son enflasyon rakamları ile birlikte TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan 2026 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi üzerinden iktidarın ekonomi yönetimini eleştiren Temelli, şöyle devam etti: "Emekçilerin üzerindeki vergi yükü yüzde 40'lara ulaşmış durumda ve bu durum kabul edilemez."

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar