Soma’daki direnişin 17. gününde işçilere iftar
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma Termik Santrali önünde 17 gündür hak mücadelesi veren işçiler ve aileleri için iftar programı düzenledi. Programda konuşan Başkan Besim Dutlulu, işçilere destek mesajı verdi.
GAZETE PENCERE - Soma Termik Santrali’nde 17 gündür hak mücadelesi veren işçiler için santral önünde iftar sofrası kuruldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programa işçiler ve ailelerinin yanı sıra yerel yöneticiler, milletvekilleri ve sendika temsilcileri katıldı.
İftar programına CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Soma Belediye Başkanı Sercan Okur ve Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez de katıldı.
Programda konuşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, işçilerin mücadelesinin Meclis’te de gündemde olacağını belirterek, “Bizler siyasetçi olmaktan öte, bu toprakların birer evladı olarak her zaman yanınızdayız. Şunu iyi bilin ki; Meclis çatısı altında sizin sesiniz kısılmayacak. Yarın sabah Ankara’ya döndüğümde ilk işim, bu kazanımların kalıcı hale gelmesi ve o çok istediğimiz kamulaştırma adımlarının atılması için gerekli girişimlerde bulunmak olacak” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu da işçilere destek mesajı verdi. Dutlulu, “17 gündür nasıl yanınızdaysak, daha önce nasıl yanınızdaysak, bundan sonra nasıl bir sonuç olursa olsun, nasıl bir süreç olursa olsun Manisa Büyükşehir Belediyesi de Soma Belediye Başkanı da Manisa'mızın milletvekilleri de her zaman yanınızda olmaya devam edecek; bundan şüpheniz olmasın” diye konuştu.
Dutlulu, santral sorununun kalıcı çözümü için kamulaştırma gerektiğini savunarak, “Arkadaşlarımız çok güzel söyledi: ‘Bu işin tek çözümü kamulaştırma.’ Bunu bakan da kabul ediyor, herkes kabul ediyor. Bu iş şirketlere devredilecek bir iş değil” ifadelerini kullandı.
Soma Belediye Başkanı Sercan Okur ise mücadelenin henüz sona ermediğini belirterek, “Bugün güzel haberler aldık, hayırlı haberler aldık. Ancak bu haberler bir başlangıç, henüz her şey bitmiş değil” dedi. Okur, termik santralin yeniden devlet tarafından işletilmesi gerektiğini söyledi.

TES-İŞ Şube Başkanı Mustafa Girginler de destek veren kurumlara teşekkür ederek, “Bugün direnişimizin 17. günü. 17 günden beri bizlere burada her türlü imkanı sunan, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanıma, Soma Belediye Başkanıma çok teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Kaynak:Haber Merkezi