Uzman Çavuş Taner Arı uğurlanırken babanın giydiği terlik dikkat çekti! Şehit babası için valilik açıklama yaptı
Irak’ın kuzeyinde görev yaptığı sırada silahının kazara ateş alması sonucu hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Taner Arı, Bingöl’ün Solhan ilçesinde toprağa verildi. 26 yaşındaki Arı, evli ve iki çocuk babasıydı.
Solhan Merkez Camisi’nde düzenlenen törende, Arı’nın Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu. İlçe Müftüsü Fatih Baz’ın duasının ardından şehit asker, Bazmana Mezarlığı’nda defnedildi.
Törene; şehidin ailesi, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sabri Küyük, Solhan Kaymakamı Adnan Doğan, kamu kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Albay Ertan Buğday, şehidin babası Asaf Arı’ya oğlunun fotoğrafı ve Türk bayrağını teslim etti.
Sosyal medyada cenaze sırasında çekilen bir fotoğrafta baba Asaf Arı’nın terlik giymesiyle ilgili yapılan yorumlara Bingöl Valiliği açıklık getirdi.
Valilikten yapılan açıklamada:
“Baba Asaf Arı’nın cenazede giydiği yazlık atkılı ayakkabılar, iddia edildiği gibi ekonomik yoksunluktan kaynaklanmamaktadır. Kendisi doğuştan balık pulu hastalığı (iktiyozis vulgaris) ile mücadele etmekte olup, geçirdiği inme (felç) nedeniyle ayaklarında terleme ve nemlenmeye bağlı rahatsızlık yaşamaktadır. Bu nedenle, güneşli ve yağışsız günlerde her zaman kalın çorap ve yazlık ayakkabı giymeyi tercih etmektedir.”
Açıklamada, acılı ailenin bu tür yorumlardan rahatsızlık duyduğu vurgulandı ve kamuoyuna saygı ile duyuruldu.
Taner Arı, Irak’ın kuzeyindeki 13. Komando Tugay Komutanlığı harekât alanında, 23 Aralık 2025’te görev sırasında yaşanan silah kazasında şehit olmuş, cenazesi 24 Aralık’ta memleketi Bingöl’de defnedilmişti.
Kaynak:Haber Merkezi