Yağmurlar baraja hayat veremedi

Yağmurlar baraja hayat veremedi
Tekirdağ'da umutla beklenen yağışlar, kuruma noktasına gelen Naip Barajı'na hayat veremedi. Yağış öncesi de, sonrası da barajdaki su seviyesi değişmedi.

Gazete Pencere- Tekirdağ'ın içme suyu ve tarımsal sulama ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Naip Barajı'nın doluluk oranında, son dönemde etkili olan yağışlara rağmen herhangi bir artış kaydedilmedi. Kentin su ihtiyacı, alternatif kaynaklardan yapılan takviyelerle karşılanıyor.

Yaz aylarında yaşanan sıcak hava ve artan su tüketimi nedeniyle su seviyesinde düşüş yaşanan barajda, son günlerde etkili olan yağışlar doluluk oranına bir katkı sağlamadı. Yetkililerden alınan bilgilere göre, yağışlardan önce 1 milyon metreküp olarak ölçülen barajdaki su miktarı, yağışların ardından da aynı seviyede kaldı.

Kentin su ihtiyacı alternatif kaynaktan sağlanıyor

Barajdaki su seviyesinin kritik düzeyde olması nedeniyle, kentin su ihtiyacının karşılanması için alternatif çözümler devrede. Tekirdağ Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda, Yazır Göleti'nden baraja su takviyesi yapılmasına devam ediliyor.

Barajdaki suyun çekilmesi, geride kurak bir manzara bıraktı. Suyla kaplı olması gereken bölgelerde zeminin kuruyarak çatladığı ve bazı alanların ise otlarla kaplandığı gözlemlendi.

TESKİ: Ölü hacimden su temini devam ediyor

Konuyla ilgili olarak Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, barajın kullanılabilir su seviyesinin altındaki "ölü hacim" olarak adlandırılan bölümden içme suyu temininin sürdüğü bildirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar