Alternatif plan (mı?)

Vallahi rezalet bir ilk yarı izledik. Kabus gibiydi gerçekten. Tahminim maç öncesi teknik analizler sonucu İsmail Kartal ilk yarıdaki kadroyu daha uygun buldu. Bence bunda çok büyük bir problem yok. Olabilir, yaptığınız taktik tutmayabilir. Ama ilk yarı içeri 2-0 geride girince, artık bu planın tutmadığını anlayıp ikinci yarıya maçı çeviren kadroyla çıkmak gerekiyordu.

Yediğin her gol bireysel hata golü olsa bile bu hataları yapan oyuncular eğer alternatif kadronsa, bu kadroyla ikinci yarıya çıkmamalısın. İşte bunu yapmadığın zaman hocalığın inanılmaz eleştiriliyor, hem de haklı olarak. Diğer taraftan istatistiklere bakarsanız, aslında Olympiakos'u elimizden kaçırdık.

Takımımızdaki asıl problem giden sakatların asla dönememesi. Bakın herhangi bir günü seçin en az 5 sakat var takımda. Oyuncular değişiyor ama sakat sayısı değişmiyor. En son ne zaman ideal 11 ile oynadık gerçekten hatırlamıyorum. Bu takımın nasıl kondisyonerleri var, nasıl doktorları var, ne iş yaparlar? Yetmez gibi devre arası Crespo'yu gönderip bu Zajc'ı kadroda tutmak, King geldiği günden beri kronik sakatken, Kent’i kadroya yazmamak, gerçekten akıl tutulması. Ya da tek oyuncu alacak fırsatın varken, Krunic mi alınmalıydı, tartışılır. Tabi, bunları değiştiremeyiz artık ama yapılan hataların ne kadar pahalıya mal olduğu böyle maçlarda belli oluyor.

Bakalım bu senenin sonu nasıl gelecek, bu hataların bedelini ödeyecek miyiz? Sonuç olarak bizim taraftar olarak yapacağımız tek şey, son saniyeye kadar her maç destek olmak. Eleştiriyoruz diye kimse desteğimiz azaldı sanmasın. Biz eleştiririz ama kimselere de yem etmeyiz ne teknik ekibi ne de oyuncuları bu da böyle bilene.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Can Arşivi