Bir sene daha bekleriz

Şampiyonluk devre arasında, Sivas maçı da ilk Olimpiakos maçıyla gitti. Açıklayayım. Şampiyonluk dün akşam değil, devre arası transferleri ile gitti. Bunu haftalardır söylüyorum. Takım adeta sabote edildi. Bu kadar kritik, oynadığın her kupaya talip olduğun bir sezonda kurtarıcı diye aldığın Krunic, Çağlar ve Bonucci. Ne fayda gördük hangisinden? Yetmez gibi elindeki çok iyi oyuncuları gönderip, yerlerini boş bıraktın. Lincoln, Emre Mor, Crespo bunları gönderip aldığın oyuncuların verdiği katkıya bak. Rezalet ötesi.

Dün akşamki maç da aslında ilk Olympiakos maçıyla gitti. Orada saçma sapan bir kadro çıkarıp, kolaylıkla yeneceğin rakipten 3 yedin. Sonra Kadıköy'de 120 dakika tuhaf bir maç oynadın. Onda da yine yanlış değişiklikler, geç değişiklikler, korkak hamleler. Eee, takım yorgun, moralsiz geldi Sivas’a ve puan kaybetti. Kısacası bir zincirleme reaksiyon oldu. İsmail Kartal harikalar yarattığı sezonun son dönemecinde maalesef stresi ve baskıyı kaldıramadı. Son maçlarda neredeyse her hamlesi yanlış. Ya geç kaldı ya yanlış oyuncu çıkardı ya da yanlış oyuncuyu oyuna aldı. Dün akşamki King hamlesi tüm söylediklerimin özeti!.. Fenerbahçe aşkından hiç şüphe yok ama tek başına aşk yetmiyor. Hakkını yemiyim, rekorlar kırdı ama olmadı, son düzlüğü geçemedi. Yolu açık olsun.

Bu arada, Pendikspor'un bize yaptığı çirkinlikler ortadayken GS'ye karşı nasıl da düzgün oynadığını falan yazmanın bir manası kalmadı. Yoksa, oradan da bir şampiyonluk hikayesi çıkar aslında! Ama ne fayda, var bir düzen sen de içinde yuvarlanıp gidiyorsun. Neyse yıllardır bekliyoruz, bir sene daha bekleriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Can Arşivi